Banes Motor České Budějovice
30.10.2017, Dušan Mendel

Hattrick jsem dal naposledy v Itálii, vzpomíná kat Kadaně Rok Pajič

Lví podíl na zisku 3 bodů českobudějovického Motoru v zápase devatenáctého kola WSM ligy má slovinský útočník Rok Pajič. V gólových zápisech figurovalo jeho jméno hned třikrát a hráčům Kadaně bude při vzpomínce na něj minimálně ještě cestou domů běhat mráz po zádech. Pajič dotáhl svůj tým k drtivé výhře 6:3.

Jak hodnotíte zápas s Kadaní?
Vyhráli jsme 6:3, body jsou doma, takže určitě spokojenost. Hodně důležitý byl vstup do utkání, vedli jsme 3:0 a zápas měli pod kontrolou. Bohužel potom přišlo pár výkyvů a dostali jsme Kadaň zpátky do hry. Nakonec jsme ale utkání zvládli a výhra nás těší.

Kadaň se dostala do hry, když jste si za stavu 5:1 nechali dát zbytečně dvě branky. Strachovali jste se ještě o výsledek?
Myslím, že strach nebyl. Řekl bych, že jsme natolik zkušení hráči, aby nás taková situace nerozhodila. Ale samozřejmě jsme si soupeře nechali zbytečně pustit k tělu.

Dneska vám vyšlo, na co jste sáhl. Připravoval jste se na tento zápas nějak jinak, než na ty předchozí?
Vůbec ne, připravoval jsem se úplně stejně, jako na každý jiný. Bohužel předtím mi to tam prostě nepadalo, bezbranková šňůra byla dlouhá a až dneska po prvním gólu ze mě nervozita spadla. K brankám mi sice nakonec pomohlo i trochu štěstí, ale hlavně jsem rád, že jsem letošní střeleckou smůlu prolomil a doufám, že budu v takových výkonech pokračovat i v dalších zápasech.

Rok Pajič v zápase

Body: 3 (3+0)
Střely: 5
Hity: 0
+/-: 2
Buly: 8/12 (67%)
Ice time: 12:29

Pamatujete si, kdy jste naposledy v zápase vstřelil hattrick?
Pokud si dobře pamatuji, bylo to ještě v Itálii. (sezona 2012/2013, pozn. redakce)

Máte za 3 góly nějakou prémii v kabině?
Já nemám žádnou, ale budu muset platit. (smích)

Právě z Kadaně se do Motoru vrátil Luboš Rob. Pomohl vám svými postřehy z týmu soupeře před zápasem?
Říkal nám, že se hráči v týmu hodně točí, dokonce před nedávnem vyměnili také trenéra. Sestava je každý zápas jiná, takže k tomu vlastně ani nic pořádně říct nemohl.

Opět jste prodloužili domácí neporazitelnost. Jak to vnímáte, stanovili jste si v tomto směru nějaký cíl?
Tady jsme zkrátka doma my a chceme všem ukázat, že tady to rozhodně nebudou mít lehké a jen tak si sem pro body nepřijedou. Samozřejmě bychom si sérii rádi udrželi co nejdéle to půjde.

Příští zápas jedete do dalekého Frýdku-Místku. Minulou sezonu jste tam neuhráli ani bod. Máte nějaký recept na prolomení nepříznivé série?
Zítra nás čeká rozbor soupeře, takže bych nechtěl předbíhat. Letos má ale Frýdek dobré výsledky, hrají dobře, drží se nahoře a nic lehkého nás venku nečeká. Hlavní je se dobře připravit jak na zápas, tak také na dlouhou cestu.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....