Banes Motor České Budějovice
28.10.2017, Denisa Józsová

JUN: ZLN - CEB 2:3 - Junioři mají další venkovní vítězství

Další venkovní utkání odehráli junioři, tentokrát na ledě Zlína. Budějovice se dostaly až do vedení 3:0 a vypadalo to na poklidnou výhru. Jenže pak už se začali trefovat domácí, přesto Jihočeši uhlídali těsný náskok a zvítězili 3:2. Vítěznou branku vstřelil Miroslav Tejko.

Zlínští hokejisté vstoupili do utkání aktivněji a hned od prvních vteřin se tlačili do útočného pásma. Přestože jim úvodní nápor přinesl kromě několika zajímavých příležitostí i přesilovku, první branka ne a ne přijít. Budějovice postupem času srovnaly krok a nakonec také vstřelily první gól. V polovině třetiny vystřelil od modré čáry Stanislav Dosek a jeho pokus se zastavil až v síti zlínské branky. Gólman Daniel Huf toho zřejmě přes klubko hráčů před sebou mnoho neviděl.

O chvíli později mohli hosté přidat druhý gól, když zlínský Huf vyrazil kotouč jen před odkrytou část branky. Situaci však na poslední chvíli zachránil jeden z beků, který odpálil puk do bezpečí. Až do přestávky se hrálo v rychlém tempu, oba týmy si vytvořily několik dobrých šancí. Hosté ovšem byli o něco nebezpečnější. V samotném závěru první třetiny se dostal do úniku budějovický forward Milan Dančišin, jeho rychlá střela po ledě však těsně minula domácí branku.

Ve druhé třetině hosté dvakrát přechytračili zlínskou obranu, díky čemuž postupně navýšili své vedení. Ve 26. minutě dostal Milan Dančišin puk do jízdy a ujížděl sám na brankáře. Šikovnou kličkou do strany si potáhl brankáře Hufa a přes jeho vyrážečku pak zavěsil puk do sítě. O sedm minut později domácí nezvládli závěr své přesilovky. Radim Rákosník vyskočil z trestné lavice a okamžitě dostal pod tlak zlínského obránce, který projížděl s pukem okolo. Kotouč se díky tomu odrazil k volnému Miroslavu Tejkovi, který se dostal do samostatného úniku a povedenou kličkou podél Hufova betonu zvýšil na 3:0 pro Motor.

Hosté byli v té chvíli na koni a tlačili se do útoku. Naopak Zlín pomyslně tahal za kratší konec a zuby nehty odolával budějovickým výpadům. I přes to se však domácím hokejistům podařilo to, co v tu chvíli asi nejvíce potřebovali – vstřelit svou první branku. V závěru třetiny domácí útok rychle přešel přes střední pásmo a sehrál přímočarou akci, na jejímž konci stál Daniel Dlabaja. Zlínský forward snížil na 1:3 a dal svému týmu naději.

Do třetí části nastoupili Zlínští s odhodláním zvrátit nepříznivý stav. Budějovice však nejenže hrály velmi zodpovědně, ale také aktivně napadaly v útočném pásmu. Domácí hokejisté se tak dlouho nemohli dostat do souvislejšího tlaku. Až když se přiblížil závěr, podařilo se ševcům zavřít soupeře do pásma. Pět minut před koncem dostali Zlínští výhodu přesilové hry a trenéři této situace využili k odvolání brankáře Hufa. Risk se šesti hráči v poli domácímu týmu vyšel výborně, neboť ještě v přesilovce se trefil obránce Daniel Gazda, který z prostoru před brankovištěm uklidil do sítě vyražený kotouč.

Jak se však později ukázalo, kontaktní branka přišla příliš pozdě. Zlínu sice zbývaly ještě tři minuty a trenéři opět odvolali gólmana Hufa na střídačku, na vyrovnání však domácí hokejisté už nedosáhli. Motor s vypětím všech sil ubránil těsné vedení a raduje se ze zisku tří bodů. Naopak ševci nenavázali v včerejší vítězství proti Plzni a tentokrát odešli z ledu poraženi.

Ohlasy po zápasu

Leon Wesley (Aukro Berani Zlín): Sehráli jsme zápas s těžkým soupeřem, který měl více sil v osobních soubojích. Byla škoda, že jsme neproměnili spoustu šancí v první třetině. Pak už jsme měli trošku horší pohyb a to rozhodlo.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....