Banes Motor České Budějovice
23.10.2017, Marek Baloun

Motor čeká nájezd Benátek! Podaří se mu oplatit porážku?

Motor se podruhé v sezóně utká s týmem od řeky Jizery. Ve čtvrtém kole vyšlo setkání lépe pro Středočechy, kteří Motor porazili na domácí půdě 3:0. Zda Jihočeši svému sokovi oplatí stejnou mincí můžete sledovat už tuto středu od 17 hodin. Lístky do arény si můžete on-line zakoupit zde a pokud se nemůžete do arény dostavit, můžete využít živý textový komentář zde nebo placený livestream zde.

O našem soupeři

Pro Benátky skončila loňská sezóna předkolem play-off, když z osmého místa šly do duelu s Frýdkem-Místkem, který byl jen o bod za nimi. Série skončila lépe pro druhý celek poměrem 2:3 na zápasy a Benátky tak zůstaly před branami play-off. Do nové sezóny vstoupily s cílem do play-off se opravdu dostat a zatím jim to příliš nevychází. Z patnácti utkání jich Středočeši vyhráli jen šest a v tabulce jsou tak s rovnými dvaceti body až na jedenácté příčce.

Tým se během předsezónní části roku obměnil v samotných základech. K řece Jizeře se vrátil, tentokrát ale jako trenér, bývalý útočník Jiří Kudrna, který zde působil mezi lety 2008 a 2010. Po boku ho doplňuje zkušená dvojice Vladimír Čermák a Antonín Nečas. Na ledě se mezi mladými tvářemi - věkový průměr Benátek je 21 (!) let - prohánějí i známá jména. Kromě Matěje Psoty, který v loňské sezóně patřil mezi nejproduktivnější hráče Třebíče, to je i třeba na jihu Čech známý Josef Mikyska, který pod černou věží strávil sezónu 2015/16 a spolu s play-off zde získal do statistik sedm branek a třiadvacet nahrávek.

Sestava Benátek z posledního utkání (proti Ústí n. Labem):

Stezka – Plutnar, Husa, Pyrochta, Kunst, Jan Bednář, Maier – Hrníčko, Chrtek, A. Dlouhý – Psota, Bittner, Jeník – Hrabík, Z. Král, R. Veselý – Wiencek, Kuťák, Bělohorský.


17. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

HC Benátky nad Jizerou

Středa 25. října 2017, 17:00, Budvar aréna

Zprávy z budějovického tábora

Budějovický tým si stále ještě zvyká na změnu hlavního trenéra. Po prohře na Slavii 2:1 padli Jihočeši i na ledě Havířova, a to v poměru 4:1. V tabulce jim tak připadá čtvrté místo se ztrátou šesti bodů na první Karlovy Vary.

Motor se s Benátkami tuto sezónu už jednou potkal. Bylo to ve čtvrtém kole a tenkrát středočeský gólman Kořenář nepustil za svá záda jedinou budějovickou střelu a naopak jeho spoluhráči za každý bod vstřelili jeden gól - výsledek byl 0:3.

Sestava Motor u v posledním utkání (proti Havířovu):

Gába – Vráblík, Fillman, Marcel, Kutlák, Pýcha, Pavlin – Čermák, Pajič, Nedorost – Dostálek, Galamboš, Heřman – Crowder, Vlček, Šulek – Toman, Doktor, Marek

Předzápasové slovo trenéra Jelínka:

"Benátky jsou libereckou farmou s mladými hráči, očekávat se tak dá bruslivý, kontaktní hokej, čeká nás těžký zápas. Dvakrát za sebou jsme prohráli, takže na Benátky chceme jít s aktivním hokejem pro vítězství. Ze zraněných hráčů se nedá žádný návrat do sestavy očekávat, například Filip Novák ještě nechodí trénovat na led. Do sestavy ale už naskočí nejnovější posila Luboš Rob junior."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....