Banes Motor České Budějovice
15.10.2017, Tisková zpráva

Motor má nový trenérský tým, jeho hlavní postavou bude Marian Jelínek

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Vedení ČEZ Motor České Budějovice nehledalo dlouho a do dalších bojů ho povede zcela nový trenérský tým. Jeho hlavní postavou je jihočeský rodák, bývalý osobní kouč Jaromíra Jágra, ale také ex-trenér Plzně nebo Liberce, Marian Jelínek. K ruce bude mít dvě českobudějovické hráčské legendy. Dosavadního kouče juniorky Luboše Roba staršího a také Aleše Kotalíka. "Marian Jelínek je uznávanou trenérskou veličinou, zejména jeho teoretické znalosti nebo psychologická příprava jsou na špičkové úrovni a považují si jich trenéři napříč všemi sporty. Zároveň má ale už i bohatou praxi jako trenér. A hráčské zkušenosti do týmu přináší dva z nejlepších střelců českobudějovické hokejové historie Luboš Rob a Aleš Kotalík, kteří mu budou plně k dispozici a které si k sobě do týmu vybral," shrnul hlavní důvody angažování Mariana Jelínka generální manažer klubu Stanislav Bednařík.
Foto: www.hcskoda.cz

Marian Jelínek se narodil na jihu Čech v Českém Krumlově a s hokejem začínal v Písku, do největšího jihočeského klubu se ale poprvé zapojí až nyní jako trenér, který má za úkol dostat Motor zpět do extraligy. Vypomáhat mu s tím bude nejproduktivnější útočník historie Motoru Luboš Rob, který byl v poslední době u vzestupu českobudějovické juniorky. A dalším k ruce bude hlavnímu kouči Aleš Kotalík, který se dosud věnoval zejména rozvoji českobudějovické mládeže při speciálních trénincích. Jeho bohaté zkušenosti z NHL, kde nastřílel přes 140 branek a poznal metody nejlepších zámořských trenérů, budou jistě také k užitku. O kondici mužstva se nadále bude starat František Bombic, brankářské tréninky budou stále v gesci dvojice Roman Turek - Stanislav Hrubec.

"Když jsme se rozhodli odvolat trenéra Stavjaňu, číslem jedna pro nás z dalších možných variant byl právě Marian Jelínek. Má vztah k jižním Čechám, má za sebou trenérské úspěchy a dokáže pracovat jak s mladými hráči, tak s těmi nejzkušenějšími. Jednoznačně nám ho doporučily i klubové legendy jako jsou Václav Prospal nebo Jaroslav Modrý, kteří pod ním působili v reprezentaci nebo na klubové úrovni. Zároveň jsme rádi, že si za spolupracovníky vybral Luboše Roba a Aleše Kotalíka, kteří v Motoru pracují už delší dobu s mládeží a zároveň oplývají obrovskými hráčskými a praktickými zkušenostmi," doplnil informace o rozhodovacím procesu Bednařík. Jelínkův trenérský tým má zatím smlouvu do konce ročníku a jeho úkol je nesnadný, nicméně jediný možný - postoupit do extraligy. V takovém případě bude smlouva trenérům automaticky prodloužena opcí.

Marian Jelínek začínal jako osobní trenér Jaromíra Jágra a dalších hráčů z NHL, kterým pomáhal s tréninky během letního období. Jako asistent trenéra se pak připojil k reprezentaci a byl i u zlatého mistrovství světa 2005. Jako asistent trenéra Františka Výborného následně nechyběl u dvou mistrovských titulů ve Spartě, aby se v roce 2009 stal na tři roky hlavním koučem v Plzni, kde v roce 2012 slavil s týmem bronzové medaile. Po krátké anabázi v Liberci se vrátil ke spolupráci s Františkem Výborným v Mladé Boleslavi. Zároveň se věnuje bohaté přednáškové činnosti, jeho knihy o psychologické přípravě sportovců jsou naprostými bestsellery. Vystudoval Fakutlu tělesné výchovy a sportu a zároveň má i doktorát filozofie. V Českých Budějovicích se brzy čtyřiapadesátiletý Jelínek se svým trenérským štábem představí na lavičce poprvé hned v pondělí 16. října na ledě Litoměřic.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....