Banes Motor České Budějovice
14.10.2017, Filip Kortus

Obránce Žiga Pavlin se trefil v druhém zápase po sobě

Otevřel skóre utkání a dokázal se tak prosadit v druhém utkání za sebou. Obránce Žiga Pavlin pokořil přerovského brankáře poprvé v zápase nenápadnou střelou z těžkého úhlu a nastartoval tak svůj tým k tříbodovou výhře. Po zápase mluvil nejen o tom, jaké to bylo hrát poprvé v sezoně bez Antonína Stavjani nebo jak vítěznou branku viděl.

Dnes můžete být spokojeni jak s výsledkem, tak předvedenou hrou. Je tomu tak?
Určitě jsme rádi za výsledek, který jsme uhráli. Těší nás nula vzadu, toho si ceníme. Hráli jsme plní energie a bylo to znát.

Zároveň ale bylo dost šancí na více než tři branky. Nemrzí to trochu?
Musíme být o něco důraznější, ladnější v předbrankovém prostoru. Často se tam rozhodují utkání a my tam musíme dávat více branek.

Potěší druhé čisté konto v sezoně?
Samozřejmě! Jak pro obránce, tak pro brankáře je to skvělá vizitka za celé utkání. Směrem dozadu jsme hráli zodpovědně a jsme rádi, že jsme neinkasovali.

Je dobře, že jste se po porážce na Kladně vrátili v domácím prostředí na vlnu výher?
I na Kladně jsme měli šance na to, abychom urvali výhru. Nepodařilo se a my musíme makat dál. Zlepšovat se natolik, že na konci sezony budou naše výkony gradovat.

Žiga Pavlin v zápase

Body: 1 (1+0)
Střely: 4
Hity: 0
+/-: +2
Ice time: 15:49

Otevřel jste skóre utkání. Byla to jedna z vašich jednodušších branek?
Trochu ano, brankář to možná malinko podcenil. Dostal jsem prakticky od soupeře přihráno o mantinel a se štěstím jsem se trefil. Mířil jsem na zadní tyč a padlo to tam. Jsem za každou branku rád.

Podruhé za sebou jste využili přesilovou hru. Je to trochu úleva, že to v početní výhodě konečně padá?
Na každém tréninku tomu musíme dávat maximum a zkoušet vždy něco nového. Musíme být trpěliví a branky v přesilovkách přijdou. Tim se trefil krásnou tečí a my všichni věříme, že potvrdí roli střelce a začne pravidelně dávat branky.

Poprvé v sezoně jste nastoupili bez bývalého hlavního trenéra Antonína Stavjani. Vnímali jste to nějak?
Za kariéru už jsem několikrát zažil výměnu trenérů. Nijak zvláštně jsem to nebral, na ledě to za nás stejně nikdo neodehraje. Musíme se soustředit sami na sebe a pracovat zápas od zápasu.

Nyní vás čekají tři utkání za sebou na venkovních kluzištích. Je třeba začít pravidelně bodovat i při venkovních zápasech?
Musíme se na to pořádně připravit. Venku zatím nehrajeme ideálně a je na čase s tím něco udělat. Pokusíme se přivést co nejvíce bodů.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....