Banes Motor České Budějovice
08.10.2017, Filip Kortus

Těším se na atmosféru v Budvar aréně, říká navrátilec Jakub Marek

Po pěti sezonách se vrátil do budějovického dresu. Nastoupil na ledě Ústí nad Labem, kde Motor prohrál 0:2. Jakub Marek je v Motoru na zkoušce a doufá, že se v kádru uchytí. Společně s ostatními už se připravuje na pondělní šlágr s Karlovými Vary.

Při prvním startu za Motor jste stihl odehrát něco přes tři minuty. Byli jste s trenéry domluveni, že proti Ústí začnete s menším vytížením na ledě?
Nebyli jsme domluveni, kolik toho odehraji. Začal jsem ve čtvrté lajně a snažil jsem se každé střídání maximálně odmakat. Chtěl jsem odvést pro tým to nejlepší, bohužel, nepřivezli jsme žádné body.

Kolik jste s mančaftem stihl tréninků?
Připojil jsem se k týmu v pátek, tudíž jsem zvládl jeden trénink a sobotní předzápasové rozbruslení.

Poznal jste v týmu nějaké známé tváře?
Ano, s někým jsem se znal již dříve. V Budějovicích jsem vyrůstal, takže přehled o klubu mám. Ale v týmu je plno nových hráčů, se kterými se osobně neznám.

Co jste říkal utkání v Ústí? Čím to, že jste se nedokázali ani jednou trefit?
Klíčová byla první branka. Kdybychom ji dali my, mohlo se vše vyvíjet úplně jinak. Šance jsme na to měli, plno jsme jich neproměnili. Brankovou konstrukci jsme několikrát trefili. Je to škoda.

Nyní už vše směřujete k těžkému utkání proti Karlovým Varům?
Přesně tak. Při tréninku jsme se snažili co nejlépe se na utkání připravit. Uděláme maximum, abychom dokázali uspět a získali všechny tři body.

Těšíte se na to, že si hned ve svém druhém utkání zahrajete proti tak silnému soupeři?
Samozřejmě. V Budějovicích jsem dlouho nehrál, těším se na atmosféru, která při zápasech panuje. Doufám, že přijde plno diváků a my se jim dobrým výkonem a výsledkem odvděčíme.

Od vašeho posledního působení v Českých Budějovicích utekla dlouhá doba. Kde všude jste mezitím působil?
Společně s extraligovou licencí jsem se stěhoval do Hradce, kde jsem pendloval mezi Mountfieldem a Berounem. Další tři sezony jsem strávil v nižších německých soutěžích a na začátku letošní sezony jsem se objevil v David Servisu.

Na jak dlouho jste v Motoru na zkoušce?
Do sobotního utkání s Přerovem. Poté si řekneme, jak to bude dál.

Foto: Radek Žák.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice