Banes Motor České Budějovice
29.09.2017, Adam Pavlíček

SDO: CEB - ZDA 3:2p - Motor přetlačil Žďár a připsal si třetí výhru v řadě

Diváci v Budvar aréně viděli pohledné utkání z obou stran. Motor měl drtivou střeleckou převahu, nicméně utkání došlo až do prodloužení, které pár sekund před jeho koncem pro domácí urval Matěj Šafář.

Úvodní třetina divákům v Budvar aréně nenabídla vůbec špatný hokej. První možnost, jak jít do vedení, měl domácí Motor v dvojnásobné přesilové hře. Na branku pálil především Šimon Kubíček společně s Pavlem Novákem, ani jeden ale svůj tým do vedení neposlal. Motor ještě před koncem třetiny následně zmrazil Luboš Dospěl, který si dokázal před brankou poradit a nacpal kotouč za brankovou čáru jako první. Zhruba minutu před koncem měl domácí tým ještě jednu šanci, konkrétně po nahození Jiřího Egerta nastala v brankovišti skrumáž, ze které vypadl kotouč těsně mimo odkrytou klec. Po první třetině byl tak stav příznivější pro hosty.

Skvělý start do prostředního dějství zápasu měli svěřenci Radka Bělohlava. Po pár sekundách hry dokázal skóre vyrovnat Jiří Egert. O chvíli později na svého spoluhráče navázal Vojtěch Krcho. Domácí útočník právě po přihrávce Egerta do prostoru mezi kruhy zacílil přesně nad Radostovu lapačku, čímž zařídil vedení Motoru. Navýšit vedení mohl Pavel Novák, ale svůj samostatný nájezd neproměnil i díky dobrému zákroku žďárského brankáře. Do konce druhé periody poté diváci neviděli žádnou větší příležitost.

Jestliže měl Motor dobrý vstup do předchozího dějství zápasu, tak to samé si mohl říct Žďár po začátku třetí třetiny. Z levého kruhu se totiž nemýlil Tobiáš Marguš. Stav utkání tak byl opět vyrovnán. V poslední dvacetiminutovce bylo ve hře k vidění více nepřesností na obou stranách. Zápas tedy po základní hrací době byl vyrovnaný 2:2.

V prodloužení měl o něco více šancí Motor, který si ale několikrát vylámal zuby na dobře chytajícím Radostovi. Až pár sekund před koncem se akce ujal Matěj Šafář, který zápas dokázal rozhodnout a svému týmu vystřelil bod navíc.

Ohlasy po zápasu

Radek Bělohlav (CEB): Pro nás vybojovaný zápas, nedařilo se nám tak, jak bychom si přáli. Naštěstí nám fungovaly přesilovky, ale i to mohlo být lepší, nevyužili jsme dlouhou početní výhodu 5 na 3. Urvali jsme to, i když se nám herně nedařilo.

Jaromír Pytlík (ZDR): My jsme věděli, že budeme hrát se soupeřem, s kterým se nám nedaří, v prvním kole nám zápas s nimi nevyšel. Snažili jsme se hrát zodpovědně dozadu. Mrzí mě, že jsme měli hodně vyloučených, což nás vysílilo. V závěru nám scházely síly, pro nás bod je dobrý, ale mrzí mě, že jsme ztratili těsně před koncem prodloužení možnost rozhodnout v penaltách.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....