Banes Motor České Budějovice
19.09.2017, Pavel Kortus ml.

Napravit zaváhání z Havířova, to je cíl Motoru v Benátkách

Jihočeši utrpěli v dalekém Havířově první porážku v sezoně, netřeba však smutnit. Svěřenci Antonína Stavjani mají celou řadu možností na reparát. Ta první se naskýtá hned ve středu, kdy se Motor od 17.30 představí na zimním stadionu v Benátkách nad Jizerou.

HC Benátky nad Jizerou

Benátečtí během léta opět výrazně promíchali kádr. Díky tomu, že se z WSM ligy nesestupuje, tak mohou Středočeši bez velkých obav dávat ještě více prostoru mladým hráčům. Klub z nejmenšího prvoligového města úzce spolupracuje s libereckými Bílými Tygry, kterým ve WSM lize vychovává talenty. Věkový průměr 21 let je skutečným unikátem, avšak trenér Jiří Kudrna se svými asistenty Antonínem Nečasem a Vladimírem Čermákem věří v příjemnou sezonu. V brance se Benátečtí budou opírat o mládežnického reprezentanta Josefa Kořenáře, v úvodu sezony však chytal Aleš Stezka, liberecká dvojka. V obraně je lídrem bývalý českobudějovický bek Petr Kolmann, kapitán a současně nejproduktivnější hráč týmu v úvodu soutěže. O nebezpečí před brankou soupeře se starají především první dvě formace, pozor je třeba si dávat na dvojici Veselý-Psota. Nedá se vyloučit ani start některého z hráčů prvního libereckého týmu, který by se na extraligovou soupisku nevešel.

Středočeši nasbírali stejně jako Motor v úvodních třech zápasech šest bodů za výhru 3:1 v Třebíči, další dva body zapsal Kudrnův tým za skalp Havířova 5:4 po samostatných nájezdech. Zatím poslední šestý bodík uhráli Benátečtí v Ústí nad Labem, kde vyrovnaný duel rovněž rozhodly až nájezdy. Tentokrát však měli šikovnější ruce domácí.

Sestava Benátek z minulého utkání:

Stezka – Kolmann, Husa, Havlín, Plutnar, Maier, Kunst – Hrníčko, Chrtek, A. Dlouhý – Psota, R. Veselý, Jeník – Hrabík, Z. Král, Wiencek – Bittner, Kuťák, Bělohorský.


4. kolo

HC Benátky nad Jizerou

ČEZ Motor České Budějovice

středa 20. září 2017, 17:30, Zimní stadion města Benátky nad Jizerou

Povede se vrátit na vítěznou vlnu?

Českobudějovičtí věří, že po nezdaru v Havířově dokáží najet zpátky na vítěznou vlnu. Mužstvo zatím táhne zejména první formace, když Čermák, Vlček i Nedorost posbírali v prvních třech zápasech pět bodů. Jihočeši drží s Benátkami výrazně pozitivní bilanci. Z posledních deseti utkání jich Motor ovládl sedm.

Předzápasové slovo trenéra Antonína Stavjani:

"Čeká nás velmi mladé mužstvo, které bych přirovnal k tomu litoměřickému, i když obě organizace fungují jinak. Viděl jsem Benátky už v přípravě na Havířov a také v jejich posledním utkání proti Ústí. Hrají opravdu hokej plný bruslení, což už jsme ostatně viděli v minulé sezoně. Jejich hokej je místy až živelný, předvádí velký tlak do branky. Může se stát, že proti nám může nastoupit někdo z libereckého A-týmu. Pro mladé hráče je to dobrá škola, nicméně víme, že ať do týmu přijde jakýkoliv hráč, styl hry se u Benátek měnit nebude. Co se týče našeho týmu, tak poprvé v sezoně by měl chytat Petr Kváča. Jinak mimo hru je zhruba na dva týdny Ján Mucha, kvůli pochroumanému koleni z minulého zápasu nebude hrát ani Martin Novák, kterého v sestavě nahradí Jakub Doktor."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....