Banes Motor České Budějovice
07.09.2017, Denisa Józsová, Vojtěch Honzík - report

JUN: PLZ - CEB 3:2 - V úvodu sezóny junioři těsně podlehli úřadujícímu mistrovi

Začátek sezóny je tady! K prvnímu zápasu odjela juniorka na led úřadujícího mistra, kterým je Plzeň. V zápase se sice Jihočeši dostali do vedení, ale Škoda otočila zápas, nakonec uhájila vítězství o jednu branku. V dresu Motoru se objevili i hráči A týmu - Jakub Doktor, Ondřej Šulek a Ondřej Kachyňa. První gól Budějovických v nové sezóně vstřelil Jakub Káník.

První zápas sezóny odšpuntoval Eret, který se protáhl po pravé straně až před Březinu, ten vytěsnil touš těsně mimo svojí pravé tyče. Hosté odpověděli Šulkem, který si v přesilové hře nabruslil mezi kruhy a trefil spojnici. Na druhé straně se z první do puku opřel na levém kruhu Rubner, hostující gólman se stihl přemístit. Pak se již festival šancí přehoupl ke gólům. Doktor se trhl do samostatného úniku a po blafáku trefil levou tyč. Touš se odrazil přímo před branku k volnému Jakubu Káníkovi, jenž již rozvlnil síť - 0:1! Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Vavřička poslal černý nesmysl z pravé strany před branku, kde Filip Kokoška pouze nastavil hůl - 1:1! Motor prahl po ztraceném vedení, jenže Bláhovi se z otočky Koláře prostřelit nepodařilo a Dančišin na brankovišti neuspěl dokonce dvěma dorážkami. Skóre se tak již v první části nepohnulo.

Prostřední dějství načalo trestné střílení pro Plzeň, Vojtěch Brabec totiž musel zatáhnout unikajícího Josefa Roubala. Ten při exekuci pěkně vykličkoval Březinu, hostující gólman ovšem nakonec i v leže zasáhl betonem. Dokonat obrat v utkání mohl i Kokoška, jenž dostal pěknou příhru z levé strany před branku, přemisťujícího brankáře ale nepřekonal. Za České Budějovice se osmělil Jakub Doktor, který zachytil domácí rozehrávku na pravém kruhu a ihned vypálil, Kolář byl pozorný. Po následném buly ihned zkusil své štěstí Tejko a vyprášil domácímu muži s maskou vyrážečku. V polovině utkání mohl udeřit Hanzlík, našel si odražený kotouč mezi kruhy, ale z první zamířil těsně mimo. Z podobné pozice vypálil i tváří v tvář Kolářovi Tejko, ten vyslal do akce bleskurychlou lapačku. Pak se již skóre měnilo. Hanzlík oslovil Josefa Roubala, jenž se z první nemýlil - 2:1! Za zhruba minutu navíc indiáni předvedli bleskurychlý protiútok, ve kterém Eret naservíroval k tyči Jakubu Pourovi, jemuž pouze stačilo nastavit hůl - 3:1! Tečku za snovým závěrem druhého dějství ještě mohl udělat Vavřička, který se protáhl až před Březinu. Ten se zaskvěl povedeným semaforem.

Poslední třetina přinesla poměrně brzy zdramatizování utkání. Miroslav Tejko nejprve tečoval do betonu Koláře pobídku Dančišina, dorážkou ale již síť rozvlnil - 3:2! Vrátit svým barvám pohodlné vedení mohl vzápětí Pour, který vzal na sebe přečíslení dva na jednoho, Březina svůj tým podržel. Následovala hra ve čtyřech i zkrácené početní výhody na obou stranách, velká šance přišla ovšem až při hře pět na pět. Brabec dostal příliš prostoru mezi kruhy, jenže zamířil příliš nad. Poslední velký vzruch před domácí svatyní způsobil svojí pumelicí Jakub Doktor. Tu Kolář sice neudržel, pomohli mu ovšem obránci. Závěr utkání již modrobílí odehráli v početní výhodě, když Dančišin podtrhl při napadání rozehrávajícího muže s maskou Plzně. Úřadující mistři ze západu Čech tak vstoupili do nové sezóny pravou nohou.

Ohlasy po zápasu

David Bruk (HC Plzeň 1929): "Jsme rádi, že jsme první utkání zvládli za tři body, i když výkon nebyl optimální. Chvílemi nás hosté tlačili a dá se říct, že byli lepším týmem. Vítězství tak jde hodně za naším brankářem."

Luboš Rob (HC Motor České Budějovice): "Byl to vyrovnaný zápas. Nakonec rozhodla větší efektivita Plzně, protože my jsme střelecky byli aktivní, ale šance, které jsme měli, jsme neproměnili, naopak domácí ano."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....