Banes Motor České Budějovice
23.08.2017, Klub

Petř Gřegořek se rozhodl nepokračovat, kariéru definitivně končí

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Se smutnou zprávou přišel za trenéry obránce Petr Gřegořek. Jeho přetrvávající zdravotní problémy mu neumožnily pokračovat v přípravě, a tak se definitivně rozhodnul ukončit kariéru. Návrat mistra světa z roku 2010 tak trval pouhopouhé dva přípravné zápasy.
Foto: Petr Kraus

Do přípravy po dvou letech nečinnosti naskočil, jako by snad nikdy neskončil. Petr Gřegořek ohromoval při fyzických testech a i na ledě ukazoval, že ze svého umění stále nic nezapomněl. Jenže euforie netrvala dlouho, staré problémy se zády se opět objevily. "Petr za námi přišel, že zkoušku v Motoru musí kvůli zdravotním potížím ukončit. Nemohl by hrát na takové úrovni, jak by si představoval. Mrzí nás to, protože hlavně našim mladým klukům měl stále co ukázat, ale zdraví je samozřejmě přednější," uzavřel poslední aktivní hokejovou kapitolu Petra Gřegořka trenér Antonín Stavjaňa.

Petr Gřegořek je nadále posledním hráčem, který si přímo v Českých Budějovicích vybojoval nominaci na zlatý světový šampionát. Na jihu Čech působil celkem 7 sezon, nastřílel 42 gólů a nasbíral 118 kanadských bodů. Byl členem postupového týmu do extraligy v roce 2005 a na jihu Čech slavil i vítězství v základní části a bronzové medaile v roce 2008.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....