Banes Motor České Budějovice
17.08.2017, Pavel Kortus ml.

CEB - KLA 3:1 - Úspěšná domácí rozlučka s přípravou proti Kladnu

Druhou výhru v přípravě si připsali hokejisté ČEZ Motoru. V posledním domácím utkání před startem nové sezony porazili kladenské Rytíře 3:1, když se o branky postarali Vlček, Galamboš a Pajič. Stavjaňův tým podal hlavně v prvních dvou třetinách kompaktní výkon a zaslouženě zvítězil. Motor v přípravě ještě čeká Plzeň, Znojmo a na závěr odveta s Kladnem.

V českobudějovickém dresu si v přípravě proti Kladnu odbyl premiéru důrazný bek Patrik Marcel, který se po pár minutách uvedl tvrdým hitem. Vyrovnanou první třetinu okořenil jediný gól. V první početní výhodě se domácí neprosadili, úvodní přesilovku nevyužili ani Rytíři. Při druhé převaze o jednoho hráče už ale Jihočeši slavili. Na konci jedenácté minuty po krásné kombinaci Miloslav Čermák perfektně uvolnil Filipa Vlčka, jenž už neměl problém trefit odkrytou branku. Motor po vedoucí brance zahodil několik slibných možností, Kladenští moc nezlobili, takže Stavjaňův tým držel po první části těsný náskok.

Hned zkraje prostřední periody domácí své vedení zdvojnásobili. Za brankou získal kotouč Tim Crowder, předložil jej Peteru Galambošovi, který tečovanou střelou pokořil Kopřivu v brance Kladna podruhé. Následující minuty se sice odehrály v pásmu Motoru, hosté ale příliš nebezpeční nebyli. Naopak na druhé straně se v čase 31:46 dostal před brankáře soupeře Martin Heřman, gólman Kopřiva zasáhl dost nejistě, a tak důrazný domácí forvard došťouchl kotouč do sítě. Rozhodčí ale gól neuznal a vyloučil Heřmana i mstitele Šticha. O pět vteřin hry později už ale nemohl sudí namítat nic. Rok Pajič vyhrál vhazování na Marcela, jeho střelu Kopřiva jen vyrazil a pohotový slovinský centr dorazil puk do sítě. Jihočeši hráli v pohodě, krásnou akcí se blýskl Nedorost, ale po kličce zamířil těsně nad branku. Když v posledních vteřinách Kopřiva zvládl i ošemetnou situaci ve svém brankovišti, vedli Jihočeši po čtyřiceti minutách o tři branky.

Závěrečných dvacet minut se odehrálo v poklidném tempu a Motor hlídal komfortní náskok. Navýšit jej mohl Ondřej Šulek, po dobré práci Prokeše a pěkném pasu zpoza branky ale Šulek přestřelil. Kladenští se snížení dočkali ve 48. minutě, kdy nenápadné nahození Jana Kloze skončilo až za zády Gáby, jenž marně hledal kotouč přes klubko těl před sebou. Další gól už ale necelé dvě tisícovky diváků v Budvar Areně neviděly. Asi největší příležitost měl Žiga Pavlin, z mezikruží ale minul. Kladenské konto nezatížil ani Heřman, jehož teč šla o centimetry vedle. Jihočeši si v závěru ještě zahráli dvojnásobnou přesilovku, ani v ní ale počtvrté Kopřivu nepokořili. Motor tak zaznamenal druhou výhru v přípravě po výsledku 3:1.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....