Banes Motor České Budějovice
16.08.2017, Adam Pavlíček

První konfrontace s WSM ligou, do Budvar arény přijede Kladno

Poprvé v přípravě čeká na Motor soupeř ze stejné soutěže. Do Budvar arény přijedou Rytíři Kladno, kteří mají za sebou zatím pouze dvě přípravná utkání. To pro Motor se jedná už o šestý přátelský zápas. Zápas startuje tradičně v 17:30, vstupenky si můžete online objednávat ZDE.

Rytíři Kladno

Dvě sezóny čekali kladenští fanoušci na úspěch ve čtvrtfinále v druhé nejvyšší hokejové soutěži v Česku. Toho se dočkali až v minulém ročníku, kdy ale v následném semifinále Rytíři neuspěli proti jihlavské Dukle, a tak ve středočeském klubu přicházejí značné změny. Změny nastaly především v sestavě, která doznala značné obměny, a ve vedení. Jaromír Jágr odkoupil od města zbylý podíl v klubu, čímž se stal stoprocentním vlastníkem kladenských Rytířů.

Z týmu odešly velké opory především z minulé sezóny. Mužstvo opustil nejlepší střelec Kladna z minulého ročníku po základní části Peter Jánský. Postupně po něm odešel také kapitán z minulé sezóny Jiří Burger, František Ptáček ukončil kariéru. Dále Jiří Cetkovský, Jiří Drtina, také kanadský tvrďák Josh Gratton nebo Petr Tenkrát. Tým ze Středočeského kraje v létě opustilo celkem jedenáct hráčů. Opačným směrem jich zamířilo o poznání méně, a to sedm. Mezi nejzajímavější posily se řadí dva Švédi, útočníci Johan Lorraine a Linus Svedlund. Do ofenzívy přichází také Daniel Kružík, který zde již působil v předminulé sezóně, a také Tomáš Kaut. Obranné řady vyztuží Martin Lenďák společně s Petrem Štindlem. Do brankoviště poté přichází Miroslav Kopřiva, který obleče kladenský dres po téměř sedmi letech.

Své první přípravné utkání svedlo Kladno na ledě pražské Slavie. O osudu tohoto zápasu rozhodli sešívaní již ve čtvrté minutě, kdy přidali druhou branku. Na 1:2 poté snižoval Jan Kloz, jediný úspěšný střelec hostů. Utkání zpečetil Martin Ondráček, který poslal puk do prázdné brány a zajistil tak výhru 3:1 ve prospěch Slavie. V druhém přípravném utkání si Kladno vedlo dle svých představ. Před domácími fanoušky zvítězilo 3:0 nad Karlovými Vary a připsalo si tak první výhru v předsezónní části.

Sestava Kladna z posledního zápasu:

Kopřiva (Cikánek) – Štindl, Kehar, Hořava, Veber, Matula, Lenďák – Štich, Zelingr, Kružík, Strnad, Kloz, Redlich, Kaut, Machač, Pekr, Lorraine, Zikmund, Svedlund, Kubík,Vildumetz.

Dočká se Motor druhého vítězství v přípravě?

Českobudějovičtí po třech prohrách za sebou zabrali a před svými fanoušky poprvé v sezóně zvítězili nad Jižní Koreou vysoko 9:1. Navázat na výhru se jim ale nepodařilo v dalším přípravném utkání proti Pardubicím, kterým tak podlehli i podruhé. Tým z jihočeské metropole se vlastním příznivcům ukáže v Budvar aréně v přípravných zápasech naposledy právě proti Kladnu, a tak jim bude zcela určitě chtít udělat radost.

Sestava Motoru z posledního zápasu:

Kváča (Gába) – Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Kutlák, Mucha, Vráblík, Dudáček – Čermák, Pajič, Nedorost – Dostálek, Galamboš, M. Novák – Crowder, Vlček, Heřman – Šulek, Prokeš, Doktor


6. přípravné utkání

ČEZ Motor České Budějovice

Rytíři Kladno

čtvrtek 17. srpna 2017, 17:30
Budvar aréna

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....