Banes Motor České Budějovice
10.08.2017, Klára Červená

Zranění se nám zatím naštěstí vyhýbají, říká trenér juniorů Luboš Rob

Českobudějovičtí junioři už v nové sezoně stihli odehrát tři utkání. První dva zápasy se jim moc nevyvedly, nicméně ve středečním utkání rozstříleli Jihlavu 6:1. O taktice a letošním týmu se rozpovídal jejich trenér Luboš Rob.

Prvního srpna junioři odehráli úvodní přípravný zápas s mistrovskou Plzní. Na vítězství však nestačily branky Kaislera a Kronuse a mladí hokejisté tak v západních Čechách padli 4:2. Třetího srpna je čekalo utkání s Pískem. Jediným budějovickým hráčem, kterému se podařilo vsítit gól, se stal Prášek a juniorka prohrála s rozdílem čtyř gólů. Další utkání hokejisté sehráli téměř po týdnu s Jihlavou, nad kterou zvítězili 6:1. „V prvních dvou zápasech jsem chtěl primárně vidět, kdo co jak umí zahrát. Styl, kterým bychom chtěli hrát, jsme řešili až od pondělí a poprvé jsme ho zkusili s Jihlavou. Pokud se nám ho podaří vypilovat, mužstvo by se mohlo posouvat dopředu,“ vysvětluje Rob.

Trenér už má téměř hotový celý kádr. „Obrana je kompletní, jen se rozhoduji mezi dvěma nebo třemi útočníky. Útočníků máme čtrnáct a je možné, že se rozhodneme pro střídavé starty.“ Post brankáře by měl posílit Březina z Kolína, gólmanskou trojici doplní Danielové Svoboda a Němec. „Oproti loňskému roku máme víc hráčů, což je dobré z hlediska konkurence v týmu. Na tréninky vychází čtyři lajny a zranění se nám zatím naštěstí vyhýbají,“ pochvaluje si. „Ze staršího dorostu jsme přibrali Martina Beránka, Matěje Tomana, Daniela Svobodu a Vojtěcha Doktora. Na druhou stranu to vypadá, že nás opustí Roman Tintěra, který by měl odejít do nižší juniorské soutěže v zámoří. Zatím s námi ale stále trénuje,“ dodává trenér.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....