Banes Motor České Budějovice
09.08.2017, Filip Kortus

Plzeň nás přebruslila a hrála agresivněji, říkal po zápase Václav Nedorost

Trefil se poprvé po návratu v dresu Motoru, na výhru to však nestačilo. Útočník Václav Nedorost dokázal otevřít skóre utkání, když z těžkého úhlu procpal puk za Hylákova záda. Na začátku druhé třetiny na něho navázal Radek Prokeš, ale to bylo ze strany Motoru vše. Už ve čtvrtek jedou Jihočeši do Pardubic, v pátek hostí národní výběr Jižní Korey.

V čem jste viděl největší příčiny toho, že jste s Plzní nedokázali udržet dvoubrankový náskok?
Polevili jsme na chvíli ve druhé třetině. Začátek jsme měli výborný, navýšili jsme vedení, ale poté jsme měli výpadek. Klobouk dolů před Plzní, jak makala a nevypustila jediný souboj. Hrálo se v těžkých podmínkách. Led byl daleko horší než u nás, nepomohly tomu ani vysoké venkovní teploty.

Hodně soupeře nakopla snižující branka na 1:2?
Jo, určitě. Hráli celý zápas podobně. Dobře bruslili a nepolevovali v tom. Měli větší tlak do branky, zasloužili si vyhrát.

Otevřel jste skóre utkání těžkou střelou z úhlu. Kudy jste procpal puk přes Hyláka?
Sám moc nevím. Nejspíše pod betonem projel kotouč. Podle mého se betonem dotkl tyčky a tím se udělalo místo, kterým puk prošel.

Chybělo i trochu štěstí při zakončení? Hned třikrát jste totiž nastřelili brankovou konstrukci.
Hraje se na góly, ne na tyčky. Soupeř byl efektivnější, důraznější, šel výhře zřejmě více naproti.

Byla Plzeň hokejovější soupeř než Pavlodar?
Spíše bojovnější, více bruslili. Nedali nám centimetr ledu zadarmo.

Dvakrát jste se srazil s Ryanem Hollwegem. Nebál jste se střetu s americkým útočníkem?
Ani jednou jsem nespadl. Napoprvé jsem viděl, že na mě jde. Nezbývalo mi nic jiného, než být rychlejší. Podruhé mě trefil ze strany. Narazil mi do vesty, která vystřelila do helmy a tím mi spadla. Nebylo to vůbec nic.

Dvakrát jste nastoupil v první formaci s Miloslavem Čermákem a Timem Crowderem. Komunikujete na ledě v pohodě?
Mluvím dobře anglicky, takže se snažím Timovi pomáhat. Sice jsme dali góly v obou zápasech, ale stále se hledáme a není to ideální. Je třeba, abychom se zejména při přesilových hrách zlepšili.

Nyní máte před sebou náročný program. Za dva dny, dva zápasy. Je dobře, že postupně získáváte zápasovou praxi?
Do ligy je stále času dost. Je to příprava, musí se tvrdě trénovat a makat. Přípravné zápasy k tomu patří, všechny týmy to mají stejné. Musíme se s tím poprat a odevzdat na ledě to, co momentálně v sobě máme.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....