Banes Motor České Budějovice
03.08.2017, Marek Baloun

S posilami do prvního přípravného boje, v pátek přijede Pavlodar

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Prázdniny se překlopily do své druhé poloviny a to obvykle znamená začátek kolotoče přípravných utkání. Hned první klání Jihočechů je ovšem velmi speciální. Do Budvar arény přijede HK Irtyš Pavlodar, tým až ze severovýchodu Kazachstánu. Co je ovšem zajímavější je fakt, že jeho trenér se ještě před pár měsíci proháněl po Budvar aréně v dresu Motoru - jedná se o Tomáše Vaka. Atraktivní utkání vypukne už zítra v 17:30, vstupenky lze koupit ON-LINE nebo v den utkání na pokladně č. 1 od 15 hodin.

S novým trenérem opět do nejvyšších bojů



Klub z města vzdáleného jen 120 kilometrů od hranic s Ruskem se po divokých letech způsobených finančními problémy už od roku 2009 stabilně pohybuje na vrcholu Kazašské ligy. Několikrát skončili třetí, postupně se ale dopracovali až k titulu (sezóna 2012-2013), kterého se nepustil ještě další dvě sezóny. Poslední dvě sezóny ale tým nedokázal navázat na tyto výsledky a brány finále před nimi v obou případech zůstaly zavřené, když se nedokázali probojovat ze semifinále. Tým tak po konci letošní sezóny musel opustit trenér Ladislav Lubina a klub na jeho místo dosadil právě Jihočechům dobře známého Tomáše Vaka, který stál u všech tří titulů. Letos před ním stojí stejný cíl, tentokrát ale z trenérské pozice.

Nový trenér, nový tým


Pavlodar by se ještě do právě skončené sezóny dal přezdivat jako ,,Tým Evropy". V klubu působilo hned šest hráčů ze Slovenska, v sezónách předtím se zde objevovala i česká jména. Mimo již zmíněného Tomáše Vaka to byl gólman Marek Pinc nebo obránce Lukáš Bolf. Po konci sezóny ale většina cizinců odešla (zůstala pouze skupina ruských hráčů, která se ale zmenšila na polovinu) a tým se tak doplnil o domácí hráče. Letos tak kromě Tomáše Vaka bude čeština slyšet jen od Robina Kováře, který přišel do Pavlodaru z anglického Swindonu, znatelnější ránu ale utrpí slovenština, kterou v klubu bude jako jediný hájit Michal Šátek, který stejně jako Kovář přišel z ostrovní ligy.

Сегодня наша команда провела в Праге первый товарищеский матч. "Иртыш" скрестил клюшки с ХК "Летцы Летняны"(HC Letci Letňany), который является трехкратным обладателем кубка регионального чемпионата Праги. Матч закончился со счетом 3:4 в пользу нашей команды. Шайбы забросили: Робин Ковар, Дмитрий Цыбин, Михал Шатек и Дмитрий Игнатенко. Ворота защищал Янис Аузиньш. По традиции команды также провели серию послематчевых бросков, и наша команда вновь одержала победу со счетом 0:2. #хкиртыш #hcertis

A post shared by Хоккейный клуб "Иртыш" (@hcertis) on




Pro Pavlodar to nebude první utkání v Čechách. Posledních několik dní tráví v Praze, kde zvládli odehrát přátelské utkání s HC Letci Letňany, které Kazaši vyhráli 3:4.




1. přípravné utkání


ČEZ Motor České Budějovice

HK Irtyš Pavlodar


pátek 4. srpna 2017, 17:30

Budvar aréna



Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....