Banes Motor České Budějovice
21.07.2017, Filip Kortus

Zástupci Motoru v reprezentacích mládeže

Hokejisté Motoru se začnou po dovolené vracet zpět do tréninkového procesu v pondělí. Někteří mladí zástupci jihočeského klubu však nezahálí ani o letní pauze a připravují se s národním týmem.

V nejstarší mládežnické kategorii do dvaceti let má Motor zastoupení v navrátilci ze zámoří Ondřeji Kachyňovi. Perspektivní obránce nechybí ve výběru nového trenéra dvacítky Filipa Pešána a s mužstvem už absolvoval dvě vítězná utkání proti Švýcarsku. Čeká ho i přesun do finského Vierumäki, kde čeští hokejisté sehrají dvojutkání s domácími Finy. Kachyňa tak nebude s prvním týmem Motoru od začátku přípravy na ledě a připojí se až po svém příletu.

S o rok mladší věkovou kategorií se připravoval nedávno draftovaný brankář Jiří Patera. Reprezentační gólmani absolvovali v Třemošné pětidenní kemp specializovaný pro jejich post. Kromě Patery se ho zúčastnil i další budějovický brankář Marek Dvořák, jenž věkově patří do kategorie U17.

Hokejisty do sedmnácti let čekal v krátkém sledu přípravným kemp a následné tři zápasy se Švýcary. Do Českých Budějovic přišla pozvánka pro Šimona Kubíčka, Martina Beránka a Matěje Tomana. První jmenovaný se musel kvůli nemoci omluvit, rychlík Beránek vypadl z výběru těsně před prvním zápasem. V mužstvu tak zůstal pouze Matěj Toman, jehož čekají po úvodní výhře dvě střetnutí se zemí helvétského kříže.

Na konci týdne čeká přípravný kemp nejmladší reprezentační kategorii U16 a i v ní má Motor svého zástupce. Produktivní útočník Pavel Novák už zkušenosti s národním týmem má a nečeká ho tak nic nového. V Třemošné se bude připravovat se svými vrstevníky na čtyřdenním kempu.

Forvard Pavel Novák ve střehu při tréninku národního týmu.
Brankář Marek Dvořák při tréninkovém cvičení v reprezentačním dresu.
Útočník Matěj Toman drží kotouč na hokejce.

Foto: Juniorský hokej.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....