Banes Motor České Budějovice
13.06.2017, Filip Kortus

WSM liga rozlosována, nový ročník přinese několik změn

Nový ročník WSM ligy byl rozlosován, začínat se bude v sobotu 9. září. Motor na úvod sezony čeká podle prvního návrhu rozlosování duel v Litoměřicích, na domácím ledě poté přivítá Slavii Praha. Je ale možné, že s pořadem duelů se bude ještě hýbat. Na předsezónním aktivu byly schválené i novinky tykající se řádu soutěže. Do play off postoupí pouze osm mančaftů, předkolo ani play out se hrát nebude.

První liga přinese v sezoně 2017/18 několik změn. Jak bylo zmíněno výše, do vyřazovacích bojů postoupí pouze osm týmů, zbytku skončí po 52 kolech základní části sezona. Hracími dny zůstává středa a sobota, zároveň platí i vložené zápasy v pondělí. Reprezentační přestávky proběhnou v listopadu a prosinci. Již dříve přišlo vedení ligy s informací, že první liga bude až do roku 2020 nesestupová a počet účastníků bude postupem času nabývat.

Všechna utkání druhé nejvyšší tuzemské soutěže, pokud vše posvětí i výkonný výbor ČSLH, budou řídit čtyři sudí, o čemž se poslední dobou hodně mluvilo. Povedou se i podrobné statistiky, jako tomu bylo například v baráži. Novými účastníky soutěže jsou Vsetín a Karlovy Vary. První jmenovaný se vrací do profesionálního hokeje po deseti letech, naopak Západočeši sestoupili z nejvyšší soutěže po dlouhých dvaceti letech. Předběžné termíny zápasů jsou uvedeny na našem webu, nicméně i zde ještě mohou proběhnout rozsáhlé změny, aby měla mužstva více vybalancovaný počet víkendových zápasů. Novou podobu bude také ještě schvalovat výkonný výbor hokejového svazu.

Foto: Mr.Fear Graphics

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....