Banes Motor České Budějovice
21.04.2017, Pavel Kortus ml.

Kváčovo smutné hodnocení: Jsme všichni hrozně zklamaní

České Budějovice - Těžko hledal slova, byl strašně zklamán. Odmítal osobní hodnocení, sezona se bude hodnotit jako neúspěšná. Brankář Petr Kváča se stal dle fanoušků Motoru hráčem sezony, po prohře s Pardubicemi 1:3 ale i on věděl, že Českobudějovickým se pro letošek sen o postupu rozplynul...

Jak velké je zklamání pár minut po prohře, která definitivně ukončila váš sen o postupu do extraligy?
Obrovské. Celou sezonu jsme se připravovali na to, abychom mohli v baráži konkurovat extraligovým týmům. Bohužel se nám to nepovedlo dovést do postupového konce a jsme všichni hrozně zklamaní…

Co bylo klíčem k tomu, že se vám v baráži nakonec nepodařilo vyválčit postup?
Nevím. Možná se k nám i štěstíčko otočilo v rozhodujících momentech zády. Puky se k nám neodrážely. Trápili jsme se s koncovkou, na jeden gól se vyhrát nedá. Chybí nám také body ze zápasů s Jihlavou, s níž jsme prohráli všechny zápasy. Alespoň nějaký bod navíc by se nám samozřejmě hodil.

Ze šesti barážových zápasů na domácím ledě se vám nepodařilo vyhrát ani jediný v základní hrací době. Čím to?
Možná jsme byli doma přemotivovaní. Chtěli jsme ukázat, že na to máme. Bohužel se nám doma podařilo vyhrát jen jednou, navíc až v prodloužení. Fanoušci by si to za celou sezonu zasloužili, ale nezvládli jsme to.

Co osobní hodnocení? Jste alespoň z tohoto pohledu spokojen?
Osobní hodnocení není důležité. Hokej je týmová hra. Já jsem strašně zklamaný, že se nám nepovedlo postoupit. Uhrát třináct bodů dle mého není úplně špatné, ale mohli jsme jich mít víc.

Mohou být výkony v sezoně 2016/17 odrazovým můstkem do dalšího ročníku?
Mohlo by to tak být. Víme, že do baráže se můžeme znovu probojovat a už v ní budeme zkušenější. Vidíme, jak se hraje hokej v extralize, do které se budeme příští rok chtít dostat.

V neděli zakončíte sezonu v Karlových Varech. Budete si chtít alespoň na závěr spravit chuť?
Ano, určitě pojedeme do Varů vyhrát a zakončit sezonu vítězstvím, i když už šanci na postup nemáme. Můžeme hrát uvolněně.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....