Banes Motor České Budějovice
04.04.2017, Pavel Kortus ml.

Na 1:0 hrát nemůžeme, jeden gól je málo, uvědomuje si Žiga Pavlin

Č. Budějovice - Taková série už se zdá být vcelku neuvěřitelná. Motor během sezony 2016/17 prohrál s Jihlavou i pošesté o jediný gól, počtvrté ze šesti případů se hrálo prodloužení. "Nesedí nám. Ale když je ještě dvakrát porazíme, tak to bude super," propočítává slovinský obránce v barvách Motoru Žiga Pavlin. Motor pokračuje v baráži v pátek doma s Pardubicemi (17.30).

Pošesté v sezoně jste s Jihlavou padli o gól. Čím si vysvětlujete tuto dlouhou sérii?
Je to nepříjemné. Pošesté za sebou jsme s nimi prohráli, počtvrté z toho v prodloužení nebo na nájezdy… Přitom první třetina byla z naší strany dobrá. Pak jsme ale jen čekali, nevím na co. Asi na konec zápasu. Tak hrát nesmíme. Byli jsme za to potrestaní gólem na 1:1 ve třetí třetině, pak jsme nezvládli ani prodloužení. Bolí to hodně, ale ještě nás čeká osm zápasů, to je čtyřiadvacet bodů. Musíme se dívat teď hlavně na páteční zápas s Pardubicemi.

Může být nepříznivá série s Jihlavou už i psychologickým faktorem?
Asi ano. Může to tak být, že už to máme v hlavách.

Tentokrát jste ale mohli těsné porážce zabránit i třeba v první třetině, kdy jste soupeře přestříleli, ale skórovali jen jednou.
To je pravda. Měli jsme hodně střel i šancí. Mohlo to být 3:0, ale bohužel jsme se trefili jen jednou. Jeden gól je málo, to jsme viděli.

Možná se opticky zdálo, že soupeř má v závěru zápasu více sil. Bylo tomu tak?
Ne, nemyslím si. Ale my jsme prostě čekali, byli jsme zalezlí, proto nás soupeř ve třetí třetině tlačil. Chtěli jsme utkání dohrát na 1:0, to se nám už podruhé nepovedlo. Teď už s tím nic nenaděláme, musíme jít dál.

Byla na vás nervozita patrná třeba v závěru třetí třetiny, kdy jste hráli dvě přesilovky, ale během nich jste se do pořádného tlaku nedostali?
Ty poslední dvě přesilovky si musíme rozebrat, co v nich bylo špatně. Ale musíme hrát početní výhody lépe, proti Jihlavě se nám vůbec nedařily.

Co znamená druhá prohra s Jihlavou 1:2 pro další průběh baráže?
Zatím se nic neděje. Ještě je ve hře 24 bodů, to je pořád hodně. Máme pět bodů. Není to ideální, ale žádná katastrofa také ne. Soupeři kolem nás jsou na tom podobně, nic není ztraceno. V pátek máme další zápas a ten musíme vyhrát.

Nehraje se vám o něco lépe venku, kde se nemusíte tlačit do plných?
Možná ano, těžko říct. Venku hrajeme víc zezadu, nemusíme se tolik tlačit do útoku. Doma je to něco jiného.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....