Banes Motor České Budějovice
03.04.2017, Miroslav Mayer

Jihlava porazila Motor pětkrát v řadě. Teď jsou na tahu Jihočeši

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Začínají první odvety v baráži a Motor doma přivítá Duklu Jihlava, která je stále neporažena. Jihočeši zatím s tímto soupeřem letos ještě nevyhráli, a to se musí změnit právě nyní. Pokud chce Motor postoupit, nesmí už doma ztrácet body a nechat Duklu odskočit o šest bodů. Tento zápas bude možná jedním z prvních zlomových v barážových bojích. Důležitý souboj se odehraje v úterý od 17:30 v Budvar aréně.

Jihlava zatím vládne barážové tabulce

Máme za sebou první kolo vzájemných zápasů v baráži. Každý tým už se jednou setkal se svým soupeřem a na řadě jsou odvety. Po prvních zápasech je na tom nejlépe Dukla Jihlava, která vyhrála všechna utkání a vede tabulku. Je nutno konstatovat, že ji tato pozice patří zatím právem. Nejprve dokázala otočit zápas v Karlových Varech, pak doma zvítězila nejprve v prodloužení a naposledy na samostatné nájezdy. Náskok hráčů z Vysočiny není zatím velký, ale získané body už jim nikdo nevezme a ostatní soupeři musí dotahovat. V odvetách bude Dukla hrát doma jen jednou a bude muset uhrát další body na hřištích soupeřů.

Co zatím Dukla dokázala? Rozhodně to, že se nevzdává, že má dost sil, zkušeností i trpělivosti. V brance má sice mladé brankáře, ale ti nechybují a dokáží Duklu podržet. Tým má obrovskou sílu v nastaveném čase. Za celou sezonu včetně play-off prohrála Jihlava jen dvakrát, a to doma s Frýdkem-Místkem a v play-off s Kladnem. Celkem už ve čtrnácti zápasech Dukla zvítězila v nastavení a vyhrála všechny čtyři nájezdové rozstřely. Sice se říká, že v nastavení a v nájezdech rozhoduje náhoda, ale právě Jihlava ukazuje, že se na tyto alternativy pečlivě připravuje a zvládá z nich těžit.

Co se zatím ukázalo?

Baráž je sice stále ještě na začátku a ještě může být vše jinak, ale zatím je jasné, že nemá jasného favorita, který by ostatní přehrával a byl v této fázi soutěže neprávem. Řeči o tom, že prvoligové týmy nemají šanci, se ukázaly jako liché. Zatím byly všechny zápasy vyrovnané a skončily rozdílem jedné branky. Ani tempo týmů z extraligy se neukázalo jako vražedné a neakceptovatelné. Rozhodují maličkosti, detaily, které jsou během soutěže nepodstatné. Zbytečný útočný faul, vyprovokovaná rvačka, chvilková nepozornost brankáře, špatné střídání. Postupně se začne promítat únava klíčových hráčů a možná zranění. Každopádně šanci mají stále všechny týmy včetně Motoru a to je pro příznivce jihočeského týmu pozitivní zpráva.


4. kolo baráže

ČEZ Motor České Budějovice

HC Dukla Jihlava

úterý 4. dubna 17:30
Budvar aréna

Z tábora Motoru

Další těsná porážka s Duklou Jihlava mrzí. Letos se Motoru na tohoto soupeře nedaří, což se už musí změnit, jinak je postup do extraligy ztracen. Tým z Vysočiny svým nepříjemným stylem nesedí Jihočechům. Sice mezi zápasy není moc času, ale trenéři musí něco změnit, aby se karta konečně obrátila a nestal se z toho syndrom. První dva zápasy Motor podržely přesilové hry, když všech pět gólů dal právě při přesilovce. Tentokrát dali sice Budějovičtí první gól při plném počtu hráčů na ledě, ale přesilovky byly žalostné. Určitě nepotěší ani to, že Motor dal zatím nejméně branek ze všech týmů v baráži a podle statistik zatím vždy postoupila mužstva, která střílela hodně branek.

Zatím to nevypadá, že by do zápasu mohl naskočit někdo ze zraněných hráčů. Kádr má Motor sice dost široký a může postavit kompletní čtyři řady, ale absence střelců Nouzy a Heřmana je cítit.

Statistiky baráže



ČEZ Motor České Budějovice
vs
HC Dukla Jihlava
Michal Chovan – 3 (1+2)
Nejproduktivnější hráč
Adam Zeman – 4 (2+2)
Mitchell Filmann – 2
Nejlepší střelec
Adam Zeman, Filip Seman – 2
Chovan, Pavlin, Pajič – 2
Nejlepší nahrávač
Zeman, Kaláb, Čachotský – 2
Mitchell Filmann – 2 (2+0)
Nejproduktivnější obránce
Tomáš Kaláb – 3 (1+2)
Novák, Pavlin – 6
Nejtrestanější hráč
Petr Šidlík – 8
Petr Kváča 94,29% – 1,96
Brankáři: úspěšnost zásahů – průměr branek
Jakub Škarek 93,22% – 1,88
M. Svoboda 89,66% – 3,00
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....