Banes Motor České Budějovice
02.04.2017, Filip Kortus

Měli jsme na víc než bod, věděl jediný střelec Filip Vlček

JIHLAVA - Vypadalo to, že by jeho branka mohla být rozhodující. Jenže Jihlava v posledních minutách hry srovnala a gólFilipa Vlčka přinesl Motoru pouze bod. Vlček nastoupil znovu na pozici centra ve třetí formaci a společně se Štěpánem Hřebejkem obstaral jedinou branku svého týmu. Prostor dostal i v prodloužení, které nemuseli sudí ani jednou přerušovat.

Je bod ze zápasu v Jihlavě ztrátou?
Určitě, věděli jsme, že to bude další těžké utkání. Rozhodovaly maličkosti, byl to dnes urputný boj. V hale bylo strašné vedro, led byl postupem času ve špatném stavu. Dostali jsme se do vedení, věděli jsme, že časem tam nějaká šmudla spadne. Je škoda, že jsme v posledních deseti minutách inkasovali a nedovedli to do vítězného konce. I bod se ale počítá. V úterý s nimi hrajeme doma, tak věřím, že jim to vrátíme.

Dalo se očekávat, že s Jihlavou znovu nebude padat moc branek?
Předpokládalo se to, na obou stranách chytají výborní brankáři. Už jsme s nimi hráli páté utkání, věděli jsme, co od nich očekávat.

Hrálo se s Jihlavou znovu podobné utkání nebo to bylo v jiné fázi sezony odlišné?
Každý zápas s nimi je dřina. V základní části jsme byli většinou první a druhý tým, takže zápasy měly kvalitu. I dnes tomu tak bylo.

Nemrzí vás zpětně bezbranková první třetina, ve které jste neproměnili několik gólových šancí?
To byla velká škoda. Měli jsme několik dobrých střel a šancí, dvakrát jsme trefili tyčku. Byli jsme lepší, ale nedokázali jsme toho využít.

Celé pětiminutové prodloužení se odehrálo bez jediného přerušení. Bylo to vyčerpávající?
Ani jsem si neuvědomil, že se nepřerušilo. Byl to pro nás strašný záhul, led už byl opravdu špatný. Nikdo nechtěl udělat chybu, nikdo neriskoval. Směřovalo to do nájezdů.

Připravovali jste se na tréninku na prodloužení třech proti třem? Proti Jihlavě k němu nakonec nedošlo.
Ano, samozřejmě. Hrajeme to, na přesilovky se hodně zaměřujeme.

Jako jediný ze svého týmu jste se trefil při základní hrací době. Jak jste procpal puk za Škarkova záda?
Hodil jsem to Pištovi (Štěpán Hřebejk) do křídla, nabral rychlost a pustil se za bránu. Krásně obkroužil a předložil mi to před branku. Branka mě potěšila, ale je škoda, že přinesla jenom bod. Chtěli jsme hru ve třetí třetině zjednodušit, tlačit se více do branky.

Necítil jste se po vstřelené brance na samostatný nájezd?
Ani ne. Trenér určil tři hráče, kteří jsou šikovní a kvalitní na nájezdy. Je škoda, že to nevyšlo.

Po pár zápasech jste znovu naskočil na pozici centra. Cítíte se tam lépe?
Je to pro mne lepší, jsem zvyklý hrát na centru. Beru výhodu v tom, že mám na ledě více prostoru. Mohu být více na puku.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....