Banes Motor České Budějovice
19.03.2017, Michal Heřman

Motor má blízko k postupu do baráže. V pondělí se pokusí sérii se Slavií ukončit

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Říká se, že poslední krok bývá nejtěžší. U hokejistů ČEZ Motor České Budějovice to bude ale v pondělí večer platit pouze v případě, že zahrají pod svoje možnosti. Po dvou výhrách na pražském ledě vedou v sérii s HC Slavia Praha 3:1 a pokud Jihočeši navážou na sobotní zápas, měli by semifinále ukončit hned při první příležitosti. Zápas začne v pondělí v 17:30.

Facka přišla vhod. Zápasy v Praze ukázaly sílu Motoru

Jihočechům vůbec nevyšel druhý domácí zápas, zejména druhá třetina, ve které Motor třikrát inkasoval a nakonec se Slavií prohrál 2:3. Fanoušci Budějovic se po dvou pražských výhrách ve většině případů shodli, že šlo o „dobrou“ facku, po které Motor opět přišlápl plyn. V pátečním třetím utkání série a prvním zápase v Praze to sice ještě nebylo úplně ideální, ale sobotní zápas ukázal sílu Motoru. Českobudějovičtí byli po celý zápas lepší a vyhráli přesvědčivě 4:0.

Zbytečná agresivita ze strany Slavie, Novák to bere v klidu

Přerov má Goiše, Slavia zase Baču. Tyto dva hráče spojuje fakt, že při zápasech jsou vidět hlavně kvůli své agresivitě. Jak ve čtvrtfinále s Přerovem, tak v semifinále se Slavií musí Jihočeši zkousnout zbytečně ataky soupeřů. Ve čtvrtém zápase Pražané neunesli průběh utkání a v poslední desetiminutovce několikrát vyprovokovali strkanice. Rozhodčí v zápase rozdali na 20 trestů a zápas nedohráli na domácí straně Rys, Bača, Andrlík. Do kabin museli i Jihočeši – Vráblík a kapitán Novák, který si ale z provokací Slavistů nic nedělá. „Je to play-off a to k tomu patří. Nedělal bych z toho vědu. Vyhráli jsme a v pondělí se pokusíme sérii ukončit,“ řekl s klidem v hlase budějovický kapitán.

Semifinálová série

SM1: ČEZ Motor - HC Slavia 3:1
Branky a nahrávky: 12. Chovan (Fillman, F. Novák), 28. Pajič (Mucha, Pavlin), 32. Čermák (Fillman, F. Novák) - 53. Šagát (Holý, Novák).

SM2: ČEZ Motor - HC Slavia 2:3
Branky a nahrávky: 16. Pavlin (Chovan, F. Novák), 52. Dostálek (F. Novák, Vlček) – 27. Krliš (Jankovský, Půhoný), 30. Pohl (Pletka), 36. Šagát (Knot, M. Kadlec).

SM3: HC Slavia – ČEZ Motor 1:2
Branky a nahrávky: 35. P. Beránek (M. Kadlec) – 21. Chovan (Fillman), 23. Chovan (Pavlin, Čermák).

SM4: HC Slavia – ČEZ Motor 0:4
Branky a nahrávky: 13. Vlček (Pavlin), 27. Čermák (Chovan), 30. Čermák (Chovan, F. Novák), 44. Heřman (Vlček, Dostálek).

Sestava Slavie z posledního zápasu:

Frodl – Pohl, J. Novák, Kolařík, Knot, J. Holý, A. Růžička, Andrlík, Bača – M. Kadlec, Šagát, P. Beránek – Jankovský, Šafránek, Kubica – Pletka, Krliš, Rys – Šmerha, Půhoný


5. semifinále play-off

ČEZ Motor Č. Budějovice – HC Slavia Praha

pondělí 20. března 17:30, Budvar aréna

Trenér Antonín Stavjaňa po 4. zápase:

„Od začátku jsme hráli koncentrovaně. Šli jsme do vedení, což vzalo domácím trochu vítr z plachet. Už nehráli tak aktivně a to nám dalo hodně prostoru. Chtěl bych taky moc pochválit fanoušky, cítili jsme se tu jako v domácím prostředí.“

Statistiky play-off

Nejlepší hráč v bodování:
Motor: Miloslav Čermák – 9 (4+5)
Slavia: Martin Šagát – 6 (3+3)

Nejlepší střelec:
Motor: Miloslav Čermák – 4
Slavia: Martin Šagát – 3

Nejtrestanější hráč:
Motor: Filip Novák – 31
Slavia: Martin Bača – 75

Statistiky brankářů:
Motor: Petr Kváča 94,32%; 1,36
Slavia: Dominik Frodl 94,46; 1,84

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....