Banes Motor České Budějovice
18.03.2017, Filip Kortus

Nesmíme se nechat vyprovokovat, ví jistota v brance Petr Kváča

Po zápase měl úsměv na tváři a nebylo divu. Brankář Petr Kváča znovu pevně držel svůj tým a výrazně pomohl k druhé výhře v semifinálové sérii se Slavií. Inkasoval pouze v oslabení z hole Petra Beránka, proti střele Martina Šagáta ho zachránila spojnice. Již v sobotu čeká Motor čtvrté utkání v sérii.

Je mimořádně důležité, že jste ve třetím utkání urvali vítězství a vrátili se do vedení v sérii?
Určitě, až na první třetinu si myslím, že jsme předvedli dobrý výkon. Dokázali jsme se dobře tlačit do branky, což bylo pozitivní. Vedeme v sérii a uvidíme, co nás bude čekat v sobotu.

Na rozdíl od druhého utkání jste odehráli výbornou druhou třetinu a rozhodli jste v ní o výhře. Byla to zlomová třetina?
Měli jsme horší začátek, první třetina z naší strany nebyla optimální. Řekli jsme si, co děláme špatně a jak se z toho poučit. Začali jsme každý u sebe a hned jsme hráli lépe. Trefili jsme dva rychlé góly a už jsme si to dokázali pohlídat.

Jedním z důležitých momentů byla první vstřelená branka? Slavia měla v závěru první třetinu velký tlak, který zastavila až siréna ohlašující konec první části.
Opravdu jsme byli v první třetině zakřiknutí, soupeř byl o něco lepší než my. Dvě třetiny jsme byli ale lepším týmem, tudíž jsme si výhru zasloužili více.

Ve druhé třetině jste se dvakrát trefili, zároveň jste ale spálili několik gólových šancí. Nebyla škoda, že jste soupeři neodskočili o více branek?
Rozhodně jsme mohli, ale v zápasech play off moc branek nepadá a zápasy končí těsným výsledkem. Těší nás, že jsme dali o gól více než soupeř, což rozhodlo. (úsměv)

Měl jste to ve druhé třetině složité? Šlo na vás pouze sedm střel z toho jedna gólová při oslabení.
Je to pro brankáře vždy těžší, když na něho nic nejde. Po třetině jsem si sedl, zamyslel jsem se sám nad sebou a zaměřil se na veškeré detaily. Ani ve třetí na mě nešlo moc pokusů, přesto jsem si více věřil a naštěstí jsme to ubojovali.

V úplném závěru utkání se strhla hromadná šarvátka. K čemu přesně došlo?
Za brankou jsme podrželi kotouč, soupeř ho chtěl za každou cenu vydolovat. Filip Novák to skvěle vyřešil, slávisté se do něho pustili a strhla se tam mela. Nezapojuji se do toho, myslím si, že je to zbytečné. Máme před sebou ještě důležitá utkání, takže bychom se toho měli vyvarovat. Domácí nás chtěli nechat vyprovokovat a my jsme se tomu trochu poddali. Nenecháme se zastrašit a v sobotu do toho vlétneme s čistou hlavou.

Je potřeba, abyste se podobných potyček vyvarovali a soustředili se na svůj výkon?
Přesně tak! Jestliže budeme hrát aktivně, do těla, tak si myslím, že soupeře porazíme. Nesmíme se nechat vykolejit.

V Edenu panovala fantastická atmosféra a to zejména díky vašim fanouškům. Mohli jste se cítit jako doma?
Naši fanoušci jsou neskuteční. Koukal jsem, že už obsadili i další tribunu. (smích) To je prostě paráda, je skvělé, že si udělali cestu a přijeli nás podpořit.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....