Banes Motor České Budějovice
07.03.2017, Filip Kortus

Chceme navázat na druhé utkání na Kladně, říká kapitán Jakub Doktor

Okusil atmosféru baráže o extraligu, za áčko letos nasbíral třináct startů (1+1) a teď před ním stojí další výzva. Útočník a kapitán juniorky Jakub Doktor patří ke klíčovým mužům svého týmu a společně se spoluhráči prahne po úspěchu. „Hrajeme spolu snad už od první třídy a nikdy jsme žádný úspěch neudělali. Teď máme možnost,“ ví devatenáctiletý forvard.

Postupně si projděme oba úvodní zápasy play off. Co rozhodlo o vysoké výhře Kladna v úvodním utkání?
Nebyli jsme dostatečně koncentrovaní, vlastními chybami jsme se dostávali pod tlak. Soupeř využil v podstatě všechno šance, co měl. Měl i trochu štěstí, padlo mu tam snad všechno. De facto jsme se porazili sami.

Ve druhém zápase jste předvedli zodpovědnější výkon a tím pádem jste dokázali srovnat sérii?
Druhý zápas byl přesný opak toho, co jsme předváděli v prvním. Hráli jsme jako tým, nedělali chyby. Řekli jsme si, že chceme být zodpovědní na puku a to se nám dařilo. Podali jsme kvalitní výkon, jeden z nejlepších za celou sezonu. Všichni bojovali, nikdo nevynechával a takhle bychom si představovali hrát.

Neinkasovali jste, brankář Jiří Patera si připsal čisté konto. Byla defenzivní činnost právě to, co jste chtěli po prvním zápase zlepšit?
Rozhodně. Byli jsme obětavější, Patýs výborně zachytal. Padali jsme do střely a utkání mělo náboj play off.

Dají se očekávat v Budvar aréně jiná utkání? Budete chtít hrát ofenzivněji?
Budeme chtít hrát jako ve druhém zápase a snad se podaří urvat obě utkání. Na výkon z druhého utkání budeme chtít navázat.

První zápas jste odehráli na necelé tři útoky. Už jste na to z celé sezony zvyklí?
Ano, už jsme. (smích) Druhý zápas už jsme hráli na kompletní tři, což jsme dlouho neměli. Akorát třetí třetinu jsme dohrávali na dvě, jinak jsme točili pravidelně tři formace.

Fyzicky jste připraveni?
Podle mě ano. Sice to byla náročná základní část, ale na play off jsme snad připraveni dobře a jsme schopni to zvládnout. Máme hodně natrénováno a věřím, že to teď dokážeme využít. Důležité ale je, aby se nikdo nezranil a byli jsme kompletní. Jsme dobrá parta a máme na to, abychom udělali nějaký úspěch.

Hodně byste si přál dovést tým z pozice kapitána k velkému úspěchu?
Jistě, jsme parta, která spolu hraje prakticky už od první třídy. Známe se dlouho, ale nikdy se nám nepovedl uhrát žádný větší úspěch. Většina z nás je nyní posledním rokem v juniorce, tudíž si pořádný výsledek moc přejeme.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....