Banes Motor České Budějovice
27.02.2017, Filip Kortus

Zvládli jsme úvod utkání a to bylo klíčové, říkal Jakub Babka

Zápasy play off mu svědčí. Je zvyklý hrát do těla, umí přitvrdit. Útočník Jakub Babka poctivým výkonem přispěl k druhé výhře Motoru v sérii a Jihočeši tak pojedou na Moravu ve vedení 2:0. Důležitý byl v druhém utkání začátek, který domácí pochytili a vytvořený náskok udrželi.

Čím se lišilo první utkání od toho druhého?
Jistě našim vstupem do utkání. Přestože jsme znovu brzy inkasovali, dokázali jsme včas odpovědět a ještě do konce třetiny otočit stav utkání. Celkově jsme odehráli první třetinu lépe než první zápas. Vyvarovali jsme se lehkých chyb, šli jsme do soupeře a bylo to dobré. Druhá třetina nebyla už taková, ale důležitá je výhra a vedení v sérii.

Spadne z vás úvodní nervozita z tlaku, který je na vás vyvíjen? Bude se vám hrát v Přerově s vedením 2:0 klidněji?
Samozřejmě, s vedením o dva zápasy se bude hrát mnohem lépe. Pojedeme tam s tím, že budeme chtít minimálně jeden zápas urvat a ideálně tam sérii ukončit.

Byl závěr utkání o něco klidnější než v prvním duelu?
Skončilo to pouze o gól, takže nervózní jsme byli. Zvládli jsme to ale dobře, soupeř se u nás ani neusadil, jenom chvilku tam puk poskakoval. Jedině dobře pro nás.

Panovala na obou utkáních fantastická atmosféra odpovídající zápasům play off?
Ano, samozřejmě. Už jsme na ni zvyklí. (úsměv) Jakmile skanduje celá hala, je to krásný pocit. Žene nás to dopředu. Diváci byli opět naším šestým hráčem v poli.

Poprvé v novodobé historii Motoru jste v play off vyhráli obě domácí utkání. Dokazuje to, že letos máte opravdu silný mančaft?
Loni jsme to právě s Přerovem měli po úvodních dvou zápasech 1:1, protože duel v prodloužení jsme tenkrát prohráli. Teď jsme zápas v prodloužení po fantastickém obratu zvládli a dopřáli jsme si vedení. Ano, ukázali jsme, že máme kvalitní kádr.

Znovu vás bylo s Vladimírem Škodou a Ondřejem Šulkem plný led. Plnili jste to, co od vás trenéři požadovali?
Snad ano. S Vláďou to tak máme dané celou sezonu, že hrajeme často spolu. Jsme dynamičtí typy, takže nám to spolu sedí. Snažíme se co nejvíce bruslit. Střídají se k nám křídla, teď s námi hraje Šulda a stále se snažíme plnit to, co máme hrát. Chodit do nich, hrát důrazně.

Co se podle vás změní ve venkovních utkáních v Přerově?
Už víme, co můžeme očekávat. Čeká nás horký domácí led, víme, jaká tam panuje atmosféra. Nesmíme se nechat rozhodit, izolovat se od faulů. Nenechat se vyprovokovat publikem. Hrát na ně tak jak doteď a půjde to.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....