Banes Motor České Budějovice
06.02.2017, Tisková zpráva

Budoucnost v brankovišti! Smlovu v Motoru podepsal Jiří Patera

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Jihočeské brankoviště už pamatuje nejednoho brankáře s velkým talentem, českobudějovičtí brankáři se prosadili na světové šampionáty, olympijské hry i do NHL. O jednom z talentů se pomalu začíná hovořit i v současné době. Sedmnáctiletý Jiří Patera září v juniorce a vysloužil si v klubu nový kontrakt na dva roky, s dvuletou opcí k tomu.
V loňské sezoně se českobudějovickým juniorům nedařilo, to letos okupují vrchní příčky tabulky. A jedním z velkých důvodů této změny je i Jiří Patera, který přišel před sezonou z pražské Slavie a svými výkony i statistikami vládne brankářům v soutěži. Průměr branek na zápas má 2,30 a úspěšnost zákroků vysoko přesahuje 93 %. Několikrát už také cestoval k utkání s A týmem Motoru a kryl záda zkušenějším kolegům. "Vidíme v něm velký potenciál a pokud na sobě bude nadále pracovat, může mu patřit budoucnost nejen v Motoru, proto jsme si ho pojistili na další dvě sezony i s možností uplatnit ještě dvouletou opci," přidává podrobnosti generální manažer Stanislav Bednařík.

Sedmnáctiletý mladíček je momentálně na reprezentační akci s výběrem do 18 let, se kterým by se na konci sezony rád podíval na světový šampionát. Následně by měl projít draftem do NHL, skauti o něm dobře vědí, vždyť v evropském žebříčku brankářů pro draft je na skvělé šesté pozici. Jeho nejbližší budoucnost ale bude spojena s Motorem, kde by se mohl zařadit do dlouhé fronty fantastických gólmanů, kteří to z našeho klubu dotáhli až na mistrovství světa, olympijské hry nebo do NHL jako byli Jiří Kolouch, Jan Vodička, Petr Bříza, Roman Turek, Vladimír Hudáček, Jakub Kovář nebo Alexander Salák.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....