Banes Motor České Budějovice
31.01.2017, Miroslav Mayer

Souboj dvou nejlepších útoků, to bude zápas Motoru s Prostějovem

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Po těžkém zápase v Přerově si hráči Motoru nestačí ani odpočinout a už je čeká další boj ve WSM lize. Do Českých Budějovic zavítají Jestřábi Prostějov, což je další tým, který bojuje o play-off, a potřebuje každý bod. Vzhledem k tomu, že se utkají dva nejlepší útoky soutěže, dal by se očekávat příval branek. Vše se uvidí již ve středu od 17.30 v Budvar aréně.

Jestřábi mají šanci vyhnout se předkolu play-off

Jestřábi Prostějov si v letošním ročníku WSM ligy nevedou vůbec špatně. Zatím jim patří sedmá příčka, ale na páté místo mají ztrátu jen čtyři body. K tomu mají ještě k dobru odložený zápas 35. kola, kdy na svém ledě přivítají opět Motor. Oba zápasy tak od sebe bude dělit jen šest dní. Ovšem středeční duel odehrají Jestřábi v Budvar aréně a venku jim to přece jen nejde tak jako doma. Navíc na hřištích soupeřů často faulují a mají na svém kontě třetí nejvyšší počet trestných minut. V poslední době mají Prostějovští střídavé výsledky, kdy po dvou vítězstvích vždy následuje porážka.

Prostějov je jasně útočný tým

To, že síla týmu z Prostějova je v útoku, je jasné už při pohledu na tabulku. Nastřílel druhý nejvyšší počet branek, hned za Motorem. Z tohoto pohledu by mohli diváci očekávat střelecké hody. Jestřábi dali dosud i nejvíce branek při přesilové hře, kde dokonce předčili i Jihočechy.

V první desítce kanadského bodování soutěže má Prostějov hned dva hráče. Druhý v pořadí je Martin Novák a desátý Lukáš Krejčík. Mezi obránci patří třetí místo Aleši Holíkovi. Právě na tyto hráče se musí domácí obrana zaměřit především. Za zmínku jistě stojí i to, že Lukáš Žálčík, který je v Prostějově na hostování z Motoru, si také nevede vůbec špatně. Odehrál 22 zápasů s bilancí 22 bodů (11+11) a bude se chtít určitě před trenéry Motoru ukázat a náležitě motivovat kabinu.

Sestava Prostějova z posledního zápasu:

Kantor – D. Kolář, Štindl, Grebeňuk, V. Zadražil, T. Kvapil, A. Holík – Fiala, Hozák, Švec – L. Luňák, Venkrbec, Indra – Matuš, Šlahař, Žálčík – L. Krejčík, Martin Novák, Rudovský

48. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

LHK Jestřábi Prostějov

středa 1. února 2017, 17:30
Budvar aréna

Motor má s Prostějovem vyrovnanou bilanci. První zápas na ledě soupeře Jihočeši prohráli 1:3. Další zápas už ale skončil výrazným rozdílem pro Motor – 9:1.

Z tábora Motoru

Jihočeši potvrdili, že se jim vrací forma, a dokázali v těžkém zápase vyhrát v Přerově. To je dobrý vklad do dalších kol, navíc Jihlava i Kladno ztratili bod a náskok Motoru tak opět vyrostl a činí již šest bodů. Udržení první příčky je důležité pro další boje v play-off, zajišťuje totiž budějovickému týmu domácí prostředí na začátku každé série. Ovšem utkání v Přerově stálo hodně sil a také utkání nedohrál Michal Chovan a jeho start je vyloučen. Nemoc se pokouší také o Vlastimila Dostálka, ale ten by měl být připraven nastoupit. Po zranění by mohl být už k dispozici i Benjamin Walker, což by bylo další posílení útočné síly Motoru.

Statistiky


48. kolo
ČEZ Motor České Budějovice
vs
LHK Jestřábi Prostějov
1.
Umístění v tabulce
7.
46 / 31 – 2 – 3 – 10
154:84 / 100
Statistiky v sezoně
46 / 17 – 5 – 7 – 17
150:142 / 68
Tomáš Nouza – 39 (19+20)
Nejproduktivnější hráč
Martin Novák – 43 (14+29)
Tomáš Nouza – 19
Nejlepší střelec
Jan Rudovský – 16
Žiga Pavlin – 26
Nejlepší nahrávač
Martin Novák – 29
Žiga Pavlin – 32 (6+26)
Nejproduktivnější obránce
Aleš Holík – 27 (13+14)
Tomáš Nouza (+26)
Jakub Doktor (-2)
+/- bodování
Tomáš Kvapil (+10)
Aleš Holík (-11)
Martin Heřman – 91
Nejtrestanější hráč
Daniel Kolář – 76
Petr Kváča 93,07% – 1,84
David Gába 93,12% – 1,74
Ondřej Bláha 92,21% – 2.60
Brankáři: úspěšnost zásahů – průměr branek
Jakub Neužil 92,27% – 2,80
Pavel Kantor 90,67% – 3,09
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....