Banes Motor České Budějovice
12.01.2017, Denisa Józsová

MDO: CEB–MHK 3:2p – Toman rozhodl o vítězství v prodloužení

Mladší dorost čekal již třetí zápas v novém roce. Tentokrát přijel do Budvar arény soupeř z východních Čech - Mountfield Hradec Králové. Motor se brzy dostal do vedení 2:0, ale v závěru zápasu dokázal Hradec srovnat. Bonusový bod vystřelil domácím Matěj Toman. Nejvíce se v zápase blýskl Pavel Novák, který vstřelil dva góly.

První třetinu začali domácí hráči aktivně a také se jako první radovali ze vstřeleného gólu, který padl již ve třetí minutě. Po střele Tomana zůstal puk v útočném pásmu, kde si ho našel jako první Kubíček. Ten poslal puk na teč, která se povedla Čížkovi, ovšem hradecký gólman zasáhl, jenže puk vyrazil jen před sebe, kde se nejrychleji zorientoval Pavel Novák a poslal puk do sítě. Hráči Motoru pokračovali v aktivní hře. Střelu jednoho z hradeckých obránců zblokoval Toman, který jako první puk také dojel a dostal se s Čížkem do přečíslení dva na jednoho, ale Vacek se stihl přemístit a zneškodnit střelu druhého jmenovaného. A Budějovice byly za svou útočnou snahu opět odměněny. Čížek vybojoval puk za brankou a poslal ho na Procházku, jenž poslal puk na teč směrem na bránu. Pavel Novák předvedl skvělou teč, která mířila přesně k tyči. Mountfield mohl záhy snížit stav, ale Soukup, který se dostal do samostatného úniku, mířil vedle. Naopak velkou šanci na zvýšení skóre měl Houdek, ovšem jeho střelu, která mířila do prázdné branky, stihl Vacek fantasticky zlikvidovat svou hokejkou. Do kabin šel tak Motor s dvougólovým náskokem.

Druhá část začala opět aktivitou Motoru. Nejdříve jel Janoch se Škvarkem dva na jednoho, ale druhý jmenovaný byl dobře bráněn a k nahrávce se nedostal. Vzápětí tečoval Kubičkovu střelu Hollar, ale teč mířila jen do tyče. Také Perička se dostal do samostatného úniku, ovšem Procházka zabral, stihl skočit a puk mu vypíchnout. Ve druhé části jsme také viděli již nějaká vyloučení. Motor dostal příležitost přesilovky pět na tři, ale využít ji nedokázal.

Hned zkraje třetí třetiny měl Hradec možnost snížit stav utkání, jenže Marha svou střelou trefil jen horní tyč. Motor dál pálil svoje vyložené šance, a jak se ukázalo později, mohlo ho to hodně mrzet. Hradečtí nejdříve jeli dva na jednoho, ovšem Záliš trefil jen dobře postaveného Dvořáka. Vzápětí mol zápas rozhodnout Toman, ale k popostrčení puku do brány mu chybělo pár milimetrů. A tak Hradec udeřil. Jaroslav Kašpar se dostal k puku a trefil přesně mezírku mezi betony. A vzápětí bylo pro domácí ještě hůř, protože Mountfieldu se podařilo srovnat. Nedomlel poslal puk na Vojtěcha Záliše, jenž dokázal propasírovat kotouč do brány okolo pravé tyče Dvořákovy brány. Zápas tak dospěl do prodloužení.

Prodloužení, které se hraje tři na tři trvalo necelou minutu. Procházka vyhrál souboj o kotouč ve svém obranném pásmu a posunul ho na Matěje Tomana, který jel společně s Janochem dva na jednoho. Prvně jmenovaný se rozhodl to vyřešit individuálně a jeho bombu do růžku zastavila až síť v bráně. Bonusový bod tak zůstal v Budvar aréně.

Ohlasy po zápasu

Ladislav Kolda (HC Motor České Budějovice): První třetinu jsme začali vedli dobře. Vedli jsme po ní 2:0. Byla škoda, že v té druhé části jsme nevyužili přesilovku pět na tři, kde jsme mohlli odskočit a možná i ten zápas rozhodnout. Závěr základní hrací doby jsme nezvládli, tam jsme dostali podle mého názoru dva laciné góly, jelikož jsme byli pasivnější než jsme chtěli. Prodloužení nám vyšlo. Zatím jsme jich moc nehráli, a tak jsme rádi, že jsme to zvládli. Také jsme rádi za výhru a za to, že jsme porazili Mountfield.

Petr Luštinec (Mountfield Hradec Králové): Do dnešního zápasu jsme chtěli vstoupit ze zajištěné obrany, což se nám první třetinu nepovedlo. Dvakrát jsme si v brankovém prostoru nepokryli hráče a bohužel jsme první část prohráli 2:0. Před druhou třetinou jsme klukům v kabině důrazně řekli, aby byli důraznější. To se nám povedlo a třetinu jsme ubránili na 0:0. Třetí dějství jsme kluky pustili do aktivnější činnosti. Chodili jsme hodně napadat a zúročili jsme to v závěru dvěma góly. Bohužel prodloužení se nám nepovedlo a prohráli jsme.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....