Banes Motor České Budějovice
10.01.2017, Filip Kortus

Juniorka drží druhou příčku, mladší dorost je ve své skupině třetí

Hlavní mládežnické celky Českých Budějovic sehrály první utkání v novém roce 2017. Juniorka po tříbodovém víkendu zůstala na druhé pozici DHL extraligy juniorů, stejnou bodovou úspěšnost měl mladší dorost. Ani jednou se nepodařilo bodovat staršímu dorostu, který podlehl Spartě a v sobotu Plzni. Do týmu juniorky se po mistrovství světa dvacetiletých v Kanadě vrací Marek Sloboda.

Juniorský celek dokázal navázat na bezvadný prosinec, ve kterém uzmul ze sedmi utkání sedmnáct bodů a v páteční podvečer přehrál posílené Pardubice. „ Jsme spokojeni s výkony juniorky. Kluci hrají na hranici svých sil, ale těžká utkání zvládají dobře. Svědčí o tom i dobrý kolektiv a my si přejeme, aby to vydrželo co nejdéle,“ hodnotí manažer Jaroslav Liška. V sobotu už se svěřencům trenéra Roba a Kupky nedařilo podle svých představ. Hlavní opory Jiří Patera, Ondřej Šulek a Tomáš Guman měli povinnosti u A-týmu, a tak bylo mužstvo proti Hradci Králové značně oslabeno. „Do týmu se vrací po mistrovství světa dvacítek Marek Sloboda. Uvidíme, zda – li ho nebude chtít A-tým,“ komentuje manažer mládeže. V pátek mají „junci“ volno, v sobotu míří na Spartu.

Po přímo úchvatném závěru základní části se starší dorost zadrhl. V nadstavbě uhrál pouze dva body a je na posledním místě. Naposledy podlehl na domácí půdě Spartě a Plzni. „U staršího dorostu je znát, s kolika body vstupoval do nadstavby. Na druhou stranu je pravda, že moc toho zatím neuhrál,“ mrzí Lišku. Prostor dostali mladíci z mladšího dorostu, naopak o kategorii výš pravidelně hrají Lukáš Matys s Radkem Rolínkem. „Zkoušíme ohrávat mladší hráče, je to šance pro talentované mladíky. Postupně bude důležité vrátit mužstvo do původního stavu.“ V dalším kole čekají na svěřence Radka Bělohlava Karlovy Vary a Chomutov.

V nadstavbové části má mladší dorost odehráno osm utkání, z nichž dokázal uhrát alespoň bod hned pětkrát. Bodovat se mu podařilo i se zcela suverénní Spartou. Naposledy rozstřílel Letňany na vlastním ledě 7:2, když se zaskvěl čtrnáctiletý Pavel Novák bilancí 3+3. „I v mladším dorostu se hráči různě přesouvají. Tahouni áčka dostávají šanci ve starším dorostu, naopak z béčka se přesunuli do áčka jiní hráči. Postupem času uvidíme, jak budeme do dalších zápasů skládat mužstvo,“ uzavřel manažer mládeže.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....