Banes Motor České Budějovice
27.11.2016, Karel Svoboda

MDO: PLZ-CEB 10:2 - Dorostenci zahájili nadstavbu debaklem

PLZEŇ — Nepovedeným zápasem zahájili mladší dorostenci nadstavbovou část extraligy. Od začátku utkání tahali Jihočeši za kratší konec herního provazu a výsledný debakl pouze kosmeticky zmírnili svými trefami Procházka a Pouzar.

První šanci utkání si připsal Lang, jeho pokus byl ale z mezikruží zblokován. Akce skončila buly, po kterém se ihned ke střele odhodlal Filip Kolář a indiáni vedli - 1:0! Po chvilce navíc hosté propadli ve středním pásmu, Lang byl ještě zablokován, touš se ale odrazil k Filipu Přikrylovi, který rychlou kličkou zakončil - 2:0! Hra nadále plynula pod taktovkou Plzně a brzy přišel i třetí gól. Martina Langa vyslal do sóla Mužík a rychlá klička do bekhendu znamenala již třetí trefu Západočechů - 3:0! Motor dostal šanci korigovat utkání v přesilové hře, ovšem paradoxně sám inkasoval. Lang v situaci dva na jednoho předložil na střed Radku Mužíkovi, domácí kapitán vyzrál na Dvořáka rychlou kličkou do forhendu - 4:0! Jihočeši se dostali k vážnější šanci až v patnácté minutě, kdy Novák nebezpečně pálil z mezikruží z otočky, promrzlý Pilc skvěle zasáhl. Ze stejné pozice to zkoušeli později na druhé straně Lang s Mužíkem, první střela mířila do betonu, druhá mimo. Když pak po krásné kličkované tváří v tvář Dvořákovi našel Přikryl pouze rameno gólmana Jihočechů, zůstalo první části skóre 4:0 pro modrobílé.

Neuběhla ani minuta druhé třetiny ihned po buly nastřelil Princl tyč, dílo zkázy pro hosty dokonal dorážkou Martin Lang – 5:0! Domácí byli nadále při chuti, Staňkovu ránu od modré Dvořák stihl zastavit. Jenže Motor po chvilce znovu propadl po buly a Filip Přikryl tak pohodlně přidal již šestou trefu - 6:0! Alespoň korigovat mohl vzápětí Čížek, který se na Pilce řítil sám z levé strany, domácí gólman střelu na teploměr dokázal udržet. Poté vyrazili modrobílí do přečíslení dva na jednoho, Langova příhra neprošla, touš ale uzmul Mužík a našel Filipa Přikryla, který zkompletoval hattrick - 7:0! S dalším zápisem do střelecké listiny chtěl přispěchat tečí Váchalovy rány od modré Princl, ale puk zamířil nakonec těsně mimo. Druhý hattrick dne měl na holi Lang, z mezikruží si ovšem na jeho ránu počkal ramenem Dvořák. Po chvilce stejný hráč ujížděl v oslabení s protihráčem na zádech na hostující svatyni, zakončení mezi betony úspěšné nebylo. A když v samotném závěru nezakončil gólově pěknou kličkovanou Houdek, svítilo o přestávce na kostce nad ledem skóre 7:0.

Nejlepší vstup do třetiny předvedli Plzeňští v té poslední, když již po patnácti vteřinách hry tečoval mezi betony pokus Mužíka Martin Lang a druhý hattrick dne byl na světě - 8:0! Devátý gól mohl přidat Soukup, z mezikruží zamířil těsně mimo. A tak se dočkali také hosté. Štěpán Procházka zastavil ve středním pásmu pas na Langa, vřítil se do útočné třetiny a střelou přes obránce zamířil přesně nad beton k levé tyči - 8:1! Vzápětí se na brankovišti zjevil osamocený Princl, zamířil příliš nad. Lépe si vedl Jihočeši, když ránu Houdka doručil na místo určení Jaroslav Pouzar – 8:2! Indiáni odpověděli za necelou minutu Filipem Kolářem, který z mezikruží zamířil do levé šibenice - 9:2! Otázkou tak již zůstalo pouze to, jestli modrobílí vystřílejí desítku. To se nakonec povedlo 74 vteřin před sirénou, když Mužíkovu příhru na brankoviště uklidil do sítě Dominik Soukup – 10:2!

Motor tak vstoupil do nadstavby velice nepovedeným zápasem, šanci na reparát dostane již tento čtvrtek v domácím utkání proti Letňanům.

Ohlasy po zápasu

Petr Vojan (HC Plzeň 1929): Dneska se nám zápas bude hodnotit trošičku lépe, než ostatní. A sice proto, že jsme konečně šedesát minut hráli to, co jsme chtěli, mužstvo šlapalo, napadaly nám tam góly. Vypadá to jednoduše, ale je za tím spousta práce a poctivosti, která dělá výsledky. Dneska jsme tak mužstvo po dlouhé době pochválili.

Ladislav Kolda (HC Motor České Budějovice): Propadli jsme v první třetině, tam to rozhodlo. Plzeň byla po všech stránkách lepší. My jsme zařadili více hráčů ročníků 2002, chceme je vyzkoušet. Domácím gratulujeme k vítězství, nám se to tady dnes vůbec nepovedlo.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice