Banes Motor České Budějovice
27.11.2016, Michal Špírek

Mitchell Fillman: Češi mají dobrý smysl pro humor

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Druhým hostem offline rozhovoru v letošní sezóně byl kanadský obránce Motoru Mitchell Fillman. Ten je momentálně na marodce a už netrpělivě vyhlíží návrat do hry. Za Motor byl nominován do ankety Sympaťák WSM ligy - svůj hlas mu můžete dát zde.. A na co se že se ho fanoušci ptali?

Z ODPOVĚDÍ MITCHELLA FILLMANA V OFFLINE ROZHOVORU VYBÍRÁME:

Co se mu na Češích líbí:
Češi jsou mi jsou ve všem nápomocni od okamžiku, co jsem přijel. Nemluvím česky, ale lidi v obchodě, bance nebo na benzínce mi pomůžou, mají trpělivost, když se pokouším něco koupit nebo zařídit. Někdy musím použít překladač v mobilu, ale vidím u lidí vůli být se mnou trpěliví. A taky si myslím, že Češi mají dobrý smysl pro humor.

O účasti v bitce:
Nejsem v zásadě proti bitkám, ale na led nechodím s tím ji vyhledat. Pokud by si to ale situace vyžadovala a měl bych šanci se porvat, tak to udělám.

Kdo v týmu je nejlepší angličtinář:
Je tu asi pět, šest kluků, kteří mluví skoro perfektní angličtinou - Lukáš Zíb, Žiga Pavlin, Pavel Pýcha a další... Pak někteří umí méně, ale pořád dost na to, abychom si mohli popovídat. No a pár jich anglicky nemluví vůbec.

Proč se rozhodl pro angažmá v Evropě:
Že jsem si vybral hrát hokej v Evropě před Severní Amerikou má několik důvodů. Zaprvé si myslím, že zdejší hokej mému stylu sedí lépe. V zámoří je ve hře hodně záludností, věcí, které v Evropě ve hře neuvidíte. A v neposlední řadě je to u mě otázka cestování na venkovní zápasy. Cestování v Severní Americe v ECHL je prostě brutální. Hráči mohou být na cestě týdny, žijí v hotelích a v autobuse. A já neměl pocit, že bych tímto chtěl procházet.

Jak šlo skloubit univerzitní studium s hokejem:
Musím říct, že studovat na univerzitě a hrát hokej bylo velmi obtížné. Většina času byla rozdělena mezi chození do školy, učení a hraní hokeje. A vlastně jsem neměl skoro žádný volný čas na to dělat něco jiného. Studoval jsem ekonomku - finančnictví a účetnictví.

Co ho v Evropě překvapilo:
Zmíním řízení auta, pravidla provozu jsou tu trochu odlišná od Kanady. V Kanadě můžeme i když je na semaforu červená zabočit doprava. A na světlech padá z červené rovnou zelená, tady máte ještě žlutou.

Proč se rozhodl prodloužit smlouvu:
Rozhodl jsem se tak proto, že v kabině je dobrá parta, klub šlape a co je nejdůležitější, fanoušci jsou tu skvělí. Budu s Motorem v příští sezóně ať už postoupíme, nebo budeme hrát v první lize.

O nominaci v anketě Sympaťák WSM ligy:
Je to vždy příjemné, být do nějaké podobné ankety nominován, ale my jsme prostě jeden tým, který má pro letošek jeden cíl, a tím je postup do extraligy. Postup by byl více než individuální ocenění.

!!! KOMPLETNÍ OFFLINE ROZHOVOR NALEZNETE ZDE !!!



Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....