Banes Motor České Budějovice
21.11.2016, Miroslav Mayer

Začíná druhá polovina soutěže, na řadě je znovu Slavia

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Polovinu základní části WSM ligy máme za sebou. Motor vede tabulku soutěže, i když stále má před sebou dohrávku druhého kola. Teď ovšem čeká na Jihočechy těžký soupeř, který se dostal z krize a patří mu aktuálně třetí příčka tabulky. Ve středu od 18.00 se Motor utká v Edenu se Slavií Praha.

Slavia drží sérii vítězných zápasů jako Motor

O situaci ve Slavii se toho letos napsalo už mnoho. Každopádně Slavia, se kterou Motor zahajoval sezonu, a ta, s níž začne druhou polovinu soutěže, je hráčsky úplně jiný tým. Pražané pustili svému týmu hodně žilou, ale po chvilkové krizi jsou opět na koni a stále mohou a mají oprávněné ambice na vyšší posty. Každopádně je jisté, že pokud bude mít Slavia finance na dohrání soutěže, dá o sobě hodně vědět.

Největší krizi zažili Pražané mezi třináctým a patnáctým kolem, kdy prohráli tři zápasy v řadě, včetně památného nářezu 0:13 v Prostějově. Do tohoto období patří i zápas v Budvar aréně, kde Motor vyhrál 3:0, i když diváci asi čekali větší přísun branek. Od šestnáctého kola ovšem Slavia opět šlape jako hodinky a má stejnou bilanci jako současný vedoucí celek tabulky Motor. To znamená, že naposledy prohrála v devatenáctém kole a od té doby až doposud je neporažena. To se i příznivě projevilo na tabulce, kde je pražský celek na třetí příčce a jeho ztráta na Jihočechy je jen šest bodů.

Nejlepší tým v prodloužení

Slavia Praha zatím dominuje hře v prodloužení. Do této fáze zápasu se dostala celkem osmkrát. Jednou dotáhla zápas do samostatných nájezdů a sedm jich rozhodla během prodloužení. Celkem tedy vyhráli sešívaní všech osm zápasů, které trvaly déle než 60 minut, a jsou v této činnosti jasně nejlepší. Potvrdili to nakonec i v posledním kole, když vyhráli doma s Prostějovem 5:4p.

Letošní vzájemná bilance se Slavií je tedy zatím vyrovnaná. První zápas v Praze vyhráli domácí 5:3 a domácí zvítězili i v Budvar aréně, a to 3:0.


27. kolo

HC Slavia Praha

ČEZ Motor České Budějovice

středa 23. listopadu 2016, 18:00
Stadion Eden

Sestavy z posledního utkání:

Slavia: Polívka (34. Frodl) – Pohl, Knot (C), Holý, J. Novák, Kolařík, A. Růžička, Andrlík – Šagát, Šafránek, Schleiss – Jankovský, Dušek, P. Beránek – Rys, Kubica, M. Kadlec – Kružík

České Budějovice: Kváča (Gába) – Suchánek, Vráblík, Pavlin, Pýcha, Mazanec, Žovinec, Zíb – L. Květoň (C), Nouza, Heřman – Chovan, Pajič, Čermák – Šulek, Walker, Volek – Kuchejda, Škoda, Babka

Z kabiny Motoru

Jihočeši jsou nyní rozjetí a usadili se na čele soutěže. Mají nejlepší útok a druhou nejlepší obranu. Doma ztratili jen jeden bod a nabírají sebevědomí i na venkovních zápasech. To je základ pro další boje, ale před sebou máme ještě polovinu soutěže a stát se může hodně věcí. Nejnovější posila Američan Ben Walker se již představil v zápase na Kladně a převedl pár skvělých momentů. Zranění by stále ještě neměla pustit do hry obránce Mitchella Fillmana a nejproduktivnějšího útočníka Luboše Roba.

Statistiky


27. kolo
HC Slavia Praha
vs
ČEZ Motor České Budějovice
3.
Umístění v tabulce
1.
26 / 11 – 8 – 0 – 7
70:69 / 49
Statistiky v sezoně
25 / 17 – 2 – 0 – 6
91:49 / 55
D. Šafránek – 24 bodů (15+9)
Nejproduktivnější hráč
Luboš Rob – 22 bodů (10+12)
David Šafránek – 15
Nejlepší střelec
Miloslav Čermák – 12
Jan Pohl – 10
Nejlepší nahrávač
Žiga Pavlin – 16
Jan Pohl – 13 bodů (3+10)
Nejproduktivnější obránce
Žiga Pavlin – 21 bodů (5+16)
David Šafránek (+20)
Stebich, Krásný (-5)
+/- bodování
Pavel Pýcha (+16)
Fillman, Šulek, Doktor (-2)
Martin Bača – 46
Nejtrestanější hráč
Martin Heřman – 71
Dominik Frodl 94,70% – 1,74
Hylák 92,68% – 2,31
Polívka 92,59% – 2,75
Šorf 76,36% – 13
Brankáři: úspěšnost zásahů – průměr branek
David Gába 93,56% – 1,74
Petr Kváča 92,81% – 2,42
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....