Banes Motor České Budějovice
15.11.2016, Filip Kortus

Mládeži se daří, juniorka nadále vede tabulku

Mládež pokračuje v dobrých výkonech. Juniorka po výhře nad Plzní vede tabulku DHL extraligy, starší dorost se dotáhl na Mladou Boleslav a atakuje čtvrtou příčku zajišťující play off a mladší dorost se pohybuje kolem prvního místa ve své skupině. Jen tak dál, mladíci!

I po prvních dvou zápasech po reprezentační přestávce drží juniorka první příčku v tabulce DHL extraligy juniorů. „Musím se přiznat, že jsem po delší pauze měl z juniorky obavy. Čekal jsem, jak se klukům bude dařit, protože ta přestávka byla letos opravdu dlouhá,“ strachoval se manažer mládeže Jaroslav Liška. Někteří hráči dostali šanci v A-týmu Motoru, jiní šli hrát druhou ligu. Svěřenci trenérů Kupky a Roba se s herním výpadkem vypořádali dobře a ve dvou domácích utkání ukořistili čtyři body. „Po nepříznivém vývoji skóre jsme dokázali s Vary získat bod, proti Plzni už jsme bodovali naplno a to navíc chyběl Ondřej Šulek,“ chválil Liška.

Starší dorost nadále potvrzuje dobrou formu, naposledy doma převálcoval první Hradec Králové 4:0. Svěřenci Radka Bělohlava tak z posledních osmi utkání prohráli pouze jednou. „Výhra proti Mountfieldu by měla kluky posunout dál, podali velmi dobrý výkon. Bodově se dotáhli na čtvrtou příčku zaručující play off, což je dobrá zpráva,“ hodnotí Liška. Staršímu dorostu při reprezentační pauze pomáhali dva pendlové Jakub Káník a Tomáš Vochozka. Dohromady nasbírali jedenáct bodů za šest utkání a výrazně tak pomohli dorostu k zisku cenných bodů.

Mladší dorost sice naposledy prohrál v Liberci, avšak nadále drží výhodnou druhou pozici do dalších fází sezony. „Je to pěkný pohled na tabulku, v další skupině bychom chtěli držet nadále co nejvyšší pozice a navíc začleňovat do kádru hráče ročníku 2002,“ přemítá manažer. Body se do druhé skupiny započítávají a už nyní je jasné, že Motor bude mít v nadstavbové skupině jistotu play off. „Kvůli započítávání bodů by bylo dobré, aby mladší dorostenci ve zbylých dvou utkání co nejlépe uspěli.“

U mladšího dorostu B došlo k poměrně razantnímu procesu. Hráči ročníku 2001 obdrželi nabídku na hostování do vyšších soutěží a mnozí této nabídky využili. Řada hráčů odešla do místního DDM, jeden putoval do Příbrami. „Chtěli bychom, aby méně vytížení starší hráči dostali prostor v béčku a naopak mladší hráči z béčka měli šanci v áčku. Je to záměr druhé části sezony,“ komentuje Jaroslav Liška. Svěřencům Františka Bombice se výsledkově daří, na kontě mají pouze dvě prohry a to obě s Havlíčkovým Brodem.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....