Banes Motor České Budějovice
29.10.2016, Karel Svoboda

SDO: PIS - CEB 1:6 - Pátý korálek na vítězné šňůře

PÍSEK — Starší dorostenci jedou stále na vítězné vlně. Výhrou na ledě posledního Písku ji prodloužili již na pět utkání bez ztráty bodu. Lukáš Matys zaznamenal hattrick.

Od začátku utkání bylo jasné, kdo bude tahat za delší konec provazu. Budějovičtí hře dominovali, nicméně prvního gólového zápisu se dočkali až ve 14. minutě, když Matys přesnou ranou po ledě otevřel skóre zápasu. Za necelé dvě minuty bylo vyrovnáno. Domácí obránce Lang adresoval střílenou přihrávku Haklovi, na kterého hostující obrana zapomněla. Písecký forvard šikovně tečoval kotouč do hostující klece. Kaňkou na tomto čestném úspěchu domácích byla nesportovní střelcova oslava směrem k hostující střídačce. V 18. minutě hráli domácí přesilovku a sehráli ji prachmizerně, když budějovický Rolínek se ocitl ve vyložené příležitosti a dokázal zamířit přesně. O minutu později se po pravé straně probil do útočného pásma obrovitý Krcho a předložil milimetrově přesný pas Silnému, pro něhož již nebyl problém zasunout kotouč do poloodkryté písecké branky.

V polovině druhé třetiny se po pohledné kombinaci prvního útoku hostí opět střelecky prosadil Matys. O minutu později se ihned po vhazování v útočném pásmu zmocnil puku Káník a vymyslel nádhernou střeleckou pozici pro Matyse, který tak zkompletoval hattrick.

Ve třetí třetině se střelecky prosadil již pouze Řezáč, který z bezprostřední blízkosti uklidil kotouč za Křížova záda. Nebýt určité laxnosti a nepřesnosti v zakončení hostujících hráčů, mohlo dnešní představení v duchu „kočka-myš“ skončit výraznějším brankovým rozdílem.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....