Banes Motor České Budějovice
26.10.2016, Filip Kortus

Luboš Rob dvěma góly potvrdil roli nejproduktivnějšího hráče

Už od přípravy mu to lepí podle jeho představ, vypracoval se na jednu z hlavních opor týmu. Luboš Rob prožívá skvělý vstup do sezony. Vede první formaci, má na kontě patnáct bodů a je zatím nejproduktivnějším hráčem Motoru. Proti Kadani nepodal bezchybný výkon, přesto se dvakrát trefil a výrazně tak přispěl k výhře 5:1. Po zápase se nám svěřil s dojmy z utkání i s tím, jak prožívá povedený úvod sezony.

Zvládli jste utkání proti Kadani tak, jak jste si představovali?
Začali jsme dobře, první třetinu jsme odehráli slušně. Bohužel, zase se nám nedařilo přidat třetí branku, která by soupeře definitivně zlomila. Ve druhé třetině jsme nehráli dobře přesilové hry, ale paradoxně jsme z nich celkově dali tři branky z pěti. Musíme na nich ještě více zapracovat, jednu odehrajeme s brankou a při další se pomalu neudržíme v pásmu. Výsledek 5:1 je lichotivý, konečně jsme se i víckrát prosadili.

Ačkoliv se soupeř pohybuje na chvostu tabulky, nebylo to jednoduché utkání, ne?
Kadaň je herně velmi podobná jako Benátky, hrozně nepříjemný soupeř. Nikdy nevíme, kdo proti nám nastoupí. Každý zápas je těžký, nikdo nedá body lacino. Musíme s těmito soupeři doma vyhrávat a jít si za svým cílem.

Bylo důležité dostat se brzy do vedení a získat klid na hokejky?
Dali jsme sice rychlé dvě branky, ale poté jsme polevili a znovu se nemohli prosadit potřetí. Stává se nám to často. Musíme odjezdit celé utkání, ne hrát pouze nějaké třetiny.

Znovu jste se mohli opřít o oporu v brance Davida Gábu. Je důležité mít jistotu v brance, když by se nedařilo v útoku?
Oba brankáři nám zatím chytají perfektně, máme v nich oporu. S Gábičem vyrůstám odmala, je to výborný brankář. Mám v něj i v Ondru jistotu, dokáží nás podržet. Škoda, že dnes David nevychytal nulu.

O čisté konto přišel David Gába po situaci, kdy dle sudích neměl kotouč pod kontrolou a Kadaň mohla pokračovat v akci. Jak jste situaci viděl?
Bylo to sporné, často záleží na pohledu hlavního sudího. Pokud nemá brankář puk stoprocentně v moci, nechával bych hru pokračovat dál.

Dokázal jste se hned dvakrát prosadit. Vracel jste při první brance kotouč Tomáši Nouzovi nebo jste střílel?
Chtěl jsem se rychle otočit a střílet. Bylo to štěstí, že mi to tam padlo. Dnes jsem žádný extra výkon nepodal, ale jsem moc rád, že jsem vstřelil dvě branky.

Při druhé brance jste stál ve správný čas na správném místě?
Čekal jsem, že mi to Nouzič dá ještě před střelou. (smích) Je jedno, kdo ty góly dává. Důležité jsou body. Těší mě, že jsem z této pozice vstřelil již několik branek. 

Vyhovuje vám role prvního centra?
Jsem za tu šanci strašně rád. Za pár zápasů to může být jinak, ale teď si toho moc vážím a užívám si to. Pomáhá mi to i na psychiku, moc mi to pomůže. Pokud se moje kariéra bude posouvat dál, tak tu pozici musím přijmout a zvládnout ji. Všechno záleží na mně, je to hodně o hlavě. Mým úkolem je teď předvádět co nejlepší výkony, abych byl týmu co nejvíce prospěšný.

Prožíváte zatím nejlepší vstup do sezony v dresu Motoru?
Zatím jsem takový začátek neměl, musím v tom pokračovat. Začínal jsem v áčku v osmnácti letech a každý rokem bych se měl zlepšovat. Sám jsem si letos dával na sebe vysoké cíle, které doufám, že naplním. Musím být produktivní a bodovat co nejčastěji. Ačkoliv nedáváme nějaké krásné góly, tak nám to tam padá a jsme za to moc rádi.

Přenesl jste si formu z přípravy?
Ano, ta příprava mi pomohla. Začal jsem si věřit a ověřil jsem si, že mám na to být jedním z nejproduktivnějších hráčů týmu. Jsem rád, že mi to tam padá, ale ten herní projev by měl být ještě o něco lepší. Máme ambice, které musíme splnit a ty výkony by měly být lepší a lepší. Pořád to není ono. Základní část je pouze první krok, následuje play off a případně i baráž, kde se rozhodne. V tuto chvíli je pro nás dobré, že i když neodehrajeme ideální utkání, jsme schopni naplno bodovat.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....