Banes Motor České Budějovice
19.10.2016, Filip Kortus

Měli jsme Třebíč odpojit už v první třetině, litoval Martin Heřman

Pomalu se začíná dostávat do střelecké formy, proti Třebíči se zapsal jednou do listiny střelců. Martin Heřman přispěl dobrým výkonem k dvoubodové výhře nad Třebíčí, při hře tři na tři byl jedním z klíčových hráčů Motoru. " V prodloužení jsem se cítil dobře, celé utkání jsme odehráli v tempu," komentoval hráč s číslem 96 na zádech.

Poprvé v sezoně jste doma pustili bod. Co chybělo k tomu, abyste získali plný počet bodů?
Měli jsme o výhře rozhodnout už v první třetině, kdy jsme měli přidat třetí branku. Z tříbrankového manka by se Třebíč těžko zvedala. Dvě třetiny jsme neodehráli dobře.

Zvedl se soupeř zejména po první vstřelené brance?
Samozřejmě se soupeř kontaktní brankou zvedl, najednou po nás víc šel. Zalezli jsme, zbytečně jsme odehrávali kotouče ven z obranného pásma. Stálo nás to nakonec jeden bod.

V závěru utkání na vás dopadla nervozita, z čehož pramenila i vyrovnávací branka?
Závěr utkání jsme odehráli ustrašeně. Nedokázali jsme si to pohlídat. Místo abychom drželi soupeře s pukem na holi v jeho třetině, tak si necháme dát laciný gól.

Martin Heřman po utkání

Poprvé jste si vyzkoušeli naostro hru tři proti třem? Jak jste se cítil?
Osobně jsem se cítil dobře. Odehráli jsme celé utkání na tři formace, takže jsme byli v tempu. Záleží především na kondiční připravenosti hráče, hraje se hodně vabank.

Pilujete to na trénincích?
Už jsme to několikrát zkoušeli, hlavně v letní přípravě jsme se tomu hodně věnovali. Neodehráli jsme to špatně, ale soupeř nás bohužel k žádné větší šanci nepustil. 

Poslal jste svůj tým do dvoubrankového vedení. Trénujete střelu z otočky nebo jste se dokázal přizpůsobit situaci?
Vyplynulo to ze situace. Dostal jsem se k odraženému puku, vystřelil jsem z otočky do chumlu hráčů a naštěstí to tam padlo. Snažili jsme se hodně střílet.

Prosadil jste se potřetí za posledních šest utkání. Dostáváte se do střelecké pohody?
Čeká se ode mne více bodů, ale já se do toho po delším výpadku zaviněném zranění stále dostávám. Je to na mě znát, tělo si na to stále zvyká. Zapracoval jsem na kondici a doufám, že to půjde všechno nahoru.

Nevyměnil jste v průběhu začátku sezony hokejky? Začalo vám to padat i na tréninku?
Vyměnil, ale tím to podle mě není. Je to hodně o hlavě. Začalo se nám dařit a i mně to tam začalo padat. Je pravda, že i na tréninku se začínám víc prosazovat a snad v tom budu pokračovat.

V dalším kole jedete do Mostu, kde se vám nikdy moc nedařilo. Co od zápasu očekávat?
Bude nesmírně důležité správně se do toho utkání namotivovat. V Mostu je to specifické tím, že tam není zdaleka taková atmosféra jako u nás. Jsme zvyklí na vysoké návštěvy, což v Mostu nejsou. Není to lehké přizpůsobit se tomu. Nesmíme nic podcenit, Most v letošní sezoně zatím předvádí dobré výkony.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....