Banes Motor České Budějovice
17.10.2016, Filip Kortus

Mládež: Mladší dorost pokračuje ve výborných výkonech

Juniorka měla o víkendu volno, ale ostatní věkové kategorie se opět rvali o důležité body. Starší dorost vyhrál v Mountfieldu a podlehl doma Liberci, mladší dorost doma dvakrát vyhrál. Dařilo se i béčku mladšího dorostu, které taktéž dvakrát vyhrálo.

Starší dorost

Juniorka měla uplynulý víkend reprezentační přestávku, a tak byla většina pozornosti upnuta ke staršímu dorostu. Svěřenci Radka Bělohlava posílení o Tomáše Vochozku a Jakuba Káníka z juniorky nastoupili v páteční podvečer proti Liberci. Soupeř již v první třetině odskočil o tři branky a nakonec zvítězil 5:1. O jedinou branku se postaral Radek Rolínek.

Další den zajížděl starší dorost do silného Mountfieldu Hradec Králové. Po výborném týmovém výkonu dorostenci vyhráli 3:0 a po dlouhé době mohli slavit výhru na venkovním kluzišti. „Dnes to bylo po delší době poprvé, co jsme si zasloužili vyhrát. Pro nás je vítězství určitě vzpruhou, protože moc bodů v tabulce nemáme,“ chválil po utkání trenér Radek Bělohlav.

Mladší dorost

Tým vedený trenérskou dvojici Kolda – Caldr najel na vítěznou vlnu a dobrou formu potvrdil ve dvou domácích utkání. Nejprve ve čtvrtek porazil po těžkém utkání Kometu Brno 4:1, když se třemi body zaskvěl Matyáš Grossmann. „Stálo nás to hodně sil a my jsme rádi, že kluci bojovali až do konce,“ těšilo Ladislava Koldu po čtvrteční výhře.

V neděli přijel na led Budvar arény poslední Tábor. Jihočeské derby mělo jasného favorita a nakonec i vítěze. Mladší dorost Motoru se soupeřem nepáral a nasázel mu sedm branek po výhře 7:1. Hrdinou utkání se stal po třech vstřelených brankách Martin Beránek.

Mladší dorost B

Béčko mladšího dorostu po prohře s Havlíčkovým Brodem znovu zabralo na plné obrátky. V sobotu přemohli Duklu Jihlavu 4:2, když vítěznou trefu obstaral Lukáš Škvarek. V následujícím kole mladší dorostenci uspěli na ledě Písku a vyhráli vysokým poměrem 14:3.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....