Banes Motor České Budějovice
16.10.2016, Denisa Józsová

MDO: CEB - TAB 7:1 Jihočeské derby skončilo jasnou výhrou Motoru

V půlce října se odehrálo v Budvar aréně již druhé letošní jihočeské derby mezi Motorem a Táborem. Začátek byl takový pozvolný, ale nakonec se Motor rozjel a dokázal nasázet sedm branek do táborské brány. Hattrick si v zápase připsal Martin Beránek.

Domácí hráči vstoupili do zápasu velmi vlažně, což vyústilo v šanci Tábora, kterou měl Chocholoušek. Jeho střelu ale Dvořák vytěsnil nejspíš maskou nad bránu. Jenže v deváté minutě byl vyloučen hostující Pavlát a od té doby bylo na ledě především jedno mužstvo a to České Budějovice. Hráči Motoru dokázali využít přesilovku hned po 26 vteřinách. Šimon Kubíček vypálil od modré a jeho střela skončila v brance hostů. Další gól Motoru vstřelil Pavel Novák, který se prosadil nádhernou individuální akcí, když udělal z hráčů Tábora stojící figurky a přesnou ranou zasunul do šibenice Balounovy brány. Krátce nato si Budějovice zahrály další početní výhodu a opět netrvalo dlouho její využití. Hráči Motoru si rychle vyměňovali kotouč a jako poslední ho měl Filip Houdek, který svou ranou zvýšil vedení na tři góly. A Budějovičtí dokázali skórovat ještě jednou, znovu v přesilové hře. Kubíček našel svou přihrávkou připraveného Filipa Houdka, jenž nic neuspěchal a svou střelou trefil volné místo v bráně. Budějovickým se tak povedlo využít všechny přesilovky, které v první třetině měli, což je dobrá zpráva, jelikož jejich úspěšnost v početních výhodách není moc oslnivá.

Druhá třetina začala úplně jinak než ta první a hned v osmé vteřině mohl jít Houdek do samostatné akce, kdyby zachytil přihrávku od svého spoluhráče. Ve třetí minutě proběhlo současné vyloučení a hra pokračovala v poměru čtyři na čtyři. A Budějovice dokázaly využít tento počet hráčů ke skórování. Martin Beránek tečoval nahození puk pouze před sebe, ale pak po něm ještě skočil rybičkou a svou holí ho dokázal poslat přesně k tyči. Hned záhy mohli dát svůj první gól i Táborští, jenže jejich přečíslení dva na jednoho skvěle vyřešil Jiří Dvořák, který skočil do střely Chocholouška. Na další větší šanci si museli diváci počkat až do třicáté minuty, kdy Čížek skvělým pasem našel Houdka, ale ten nedokázal překonat Balouna. České Budějovice se ještě do konce třetiny dočkaly branky. Grossmann vyhrál souboj o puk v rohu kluziště a po najetí mohl vypálit, ovšem poslal na lépe postaveného Martina Beránka, který z první poslal kotouč do sítě

Na začátku třetí třetiny se dokázali prosadit také hosté. Maxmilián Komma prostřelil Dvořáka a zkorigoval tak stav. Jenže České Budějovice si záhy nato vzaly svůj náskok zpět. Martin Beránek po velmi nepřehledné situaci dopravil puk do sítě a zkompletoval tak hattrick. Další branku Tábora mohl přidat Kovařík, jenže ten ve vyložené šanci selhal a nedokázal poslat puk do naprosto odkryté brány. Zbytek třetiny se jen dohrával a nějaká vyloženější šance nebyla k vidění.

Ohlasy po zápasu
Ladislav Kolda (HC Motor České Budějovice): Před tímto zápasem jsme byli favorité a jsem rád, že jsme to potvrdili. Během celého zápasu jsme je nějakým způsobem tlačili a dokázali jsme se také prosadit střelecky. Oni mají dobrého gólmana, kterého vystřídali na poslední třetinu. Rozhodla první třetina, kdy jsme se dokázali prosadit, z toho jsme dali tři góly v přesilovce.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....