Banes Motor České Budějovice
14.10.2016, Jaroslav Pešek

Zdolá Motor Jihlavu na jejím ledě?

České Budějovice: Jestli Motor někde tlačí bota, jsou to venkovní zápasy. Přestože poslední dva vyhrál, teď ho čeká pořádný test. Poprvé v sezóně se střetne se silnou Jihlavou. Potvrdí Jihočeši poslední dobré výsledky?

Dukla je čtvrtá. Na Motor ztrácí 4 body

Jihlavští mají v posledních zápech celkem slušnou bilanci. V posledních pěti zápasech prohráli jen jednou, a to na horkém přerovském ledě. Naopak porazit dokázala Kadaň, Frýdek-Místek, Ústí nad Labem a naposledy vyhrála 2:1 po prodloužení v Prostějově. Přestože je Dukla aktuálně 4, rozhodně by mohlo být i lépe. Výkony tradičního týmu z Vysočiny jsou totiž dosti nevyrovnané a často ztrácí body i se slabšími soupeři. Doma je ale téměř stoprocentní. Všechny body si z Jihalvy odvezly jen Benátky ve druhém kole.

Bodově táhne Duklu především Tomáš Čachotský, který je dokonce společně s ústeckým Klozem a přerovským Pšurným zatím nejproduktivnějším hráčem ligy. Ke svým šesti gólům totiž přidal ještě deset asistencí. Daří se také Josefu Skořepovi, který má zatím 11 bodů (5+6). Nejproduktivnějším obráncem je pak Jiří Říha s 10 body (2+8).

Sestava Jihlavy z posledního utkání

Škarek – Říha, Bilčík, Šidlík, Dundáček, Kaláb, Půža, Dobrovolný (C) – Čachotský, Skořepa, Protasenja – Důras, Zeman, Jergl – Stoklasa, F. Seman, Diviš – Březina, Kondratěv


15. kolo



HC Dukla Jihlava

středa 15. října 2016, 17:30
Horácký zimní stadion

Z tábora Motoru

Motor se výsledkově konečně rozjel tak, jak by si všichni jeho příznivci představovali. Bohužel herně to zatím stále není ono. I přesto jsou ale Jihočeši na druhém místě se ztrátou pouhých dvou bodů na vedoucí Kladno. Motor má navíc zápas k dobru. Posledních pět zápasů zvládli svěřenci kouče Stavjani bez ztráty bodu. Navíc nedostali víc než jeden gól v zápase.

Luboš Rob je s 12 body (6+6) stále nejnebezpečnějším hráčem Motoru. Konečně se začíná dařit i Tomáši Nouzovi, který skóroval ve dvou zápasech po sobě a všichni jistě doufají, že konečně začne vlnit síťkou stejně jako loni. Nejproduktivnějším obráncem je Jakub Suchánek (0+10). V brance dostává poslední dobou prostor David Gába.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....