Banes Motor České Budějovice
11.10.2016, Michal Špírek

Od rána jsem měl dobrý pocit, vzpomíná na pětigólový úspěch Ondřej Šulek

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Zatím nesporně budějovický objev sezóny. Juniorce Motoru se daří a svými výkony k tomu vydatnou měrou přispívá útočník Ondřej Šulek. V utkání proti Vítkovicím se dokonce blýskl nevídanými pěti brankami! Šulek vede kanadské bodování extraligy juniorů, šance už se dočkal i v A týmu. V něm zaujal mimo jiné hitem na přerovského Goiše.

Musel jste se po zápase ve Vítkovicích a pěti vašich trefách štípnout, jestli se vám to nezdá?
Už od rána jsem měl dobrý pocit, těšil jsem se na zápas a byl jsem při chuti. Ale že se mi povede tohle, to jsem nečekal.

Pět gólů v juniorech, to už se v Budějovicích hodně dlouho žádnému hráči nepovedlo. Bylo to tak, že do čeho jste plácl, tak padlo do brány?
Snad poprvé v životě jsem proměnil každou větší šanci, co se mi v zápase naskytla, ale dostal jsem se i do dalších šancí, které bohužel skončily jen faulem.

Co jste si po zápase vyslechl od spoluhráčů? A co na pětigólový výkon říkal trenér Rob, bývalý kanonýr?
Spoluhráči byli rádi, ale samozřejmě by byli radši, kdyby ty góly dali sami (smích). Potom v autobuse padaly narážky, že zase celý den budou číst na internetu jen o mně (smích). Pan Rob mi gratuloval a pochválil mě, čehož si moc cením.

Po třinácti zápasech juniorské extraligy máte na kontě stejný počet gólů a bodů jako za celý minulý ročník. Co za tím stojí?
Nevím, jestli jsem se tolik zlepšil, ale šlape nám výborně lajna a dostávám více prostoru na ledě, než minulý rok. Minulý rok sem byl prvoročák a hrálo se to na zkušenější hráče, tak jsem nebyl tolik vytěžovaný.

Zatím vedete kanadské bodování soutěže. Tak co, vydržíte na špici?
Udělám pro to maximum, ale hlavní je, aby se vyhrávalo. Nepotřebuju být první v kanadském bodování, když se bude nadále vyhrávat.

Juniorský tým šlape, věříte si letos na větší úspěch?
Nechci nic zakřiknout, ale rád bych si zahrál play off.

Aktuálně vás v juniorce limituje menší počet hráčů, čím je to způsobeno?
Máme pár kluků zraněných, ale i s nimi nás je málo.Před sezonou v přípravném období tu byli kluci na zkoušku, škoda, že si je trenéři nenechali v týmu,myslím, že by teď byli potřeba.

Na dálku vám po pěti gólech tleskala i vyprodaná Budvar aréna v duelu s Kladnem, vaše jméno vyvolával kotel. Doneslo se to k vám?
Doneslo, viděl jsem i video a byla to paráda.

Nahlas si říkáte o další a další šance v áčku. Už jste zasáhl do šesti zápasů, cítíte, že trenér Stavjaňa vám věří?
Dostávám dost šancí, snažím se trenéry nezklamat a makat na sto procent.

Zatím máte v áčku jednu asistenci. Ale nejvíce jste na sebe upozornil hitem na přerovského Goiše. Věděl jste, proti komu se rozjíždíte? Co jste říkal na jeho zákroky v minulém play-off?
V tu chvíli jsem vůbec netušil, na koho jedu, trefil bych každého stejně, ať je to ten nebo ten. Jeho zákroky byly zákeřné, ale nebudu ho tady pomlouvat . V takhle vyhrocených zápasech se takové věci stávají, dodal té sérii aspoň pořádný náboj a třeba i díky tomu to kluci zvládli a postoupili dál.

Po zákroku jste se mu jel omluvit. Jak to vzal?
Byl to zákrok na hraně, tak jsem se mu omluvil a jel na střídačku. Ani neodpověděl, asi byl nějakej otřesenej, jen tam seděl a utíral si krev .

Máte možnost pozvat fanoušky na zápasy juniorky, tak na co je nalákáte?
Slíbit jim můžu tým, který se pere každý zápas o vítězství.


Foto: J. Pavlíček
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice