Banes Motor České Budějovice
08.10.2016, Miroslav Mayer

Čekal jsem, že budu více v permanenci, směje se Gába

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Jedním z nenápadných hrdinů zápasu s lídrem tabulky z Kladna byl bezesporu brankář domácího celku David Gába. Při zápase čelil 22 střelám soupeře a za svá záda pustil jen jediný puk. Jeho práci mu hodně ulehčovali i spoluhráči, kteří se poctivě vrhali do střel soupeře. Přesto předvedl mladý budějovický gólman pár jistých zákroků.

Na začátku sezony jste odchytal dva zápasy a pak jste byl v Ústí nad Labem střídán. Zdálo se, že působíte spíše nejistě a nejste úplně v pohodě.
Možná jsem trochu nervózní byl. Přece jen byl to začátek sezony a chtěl jsem začít co nejlépe. Pak ještě chvíli trvá než se do toho dostanete. Věřím, že už se to bude jen zlepšovat a už to ze mě padat nebude.

Mají trenéři dopředu daný nějaký plán, kdo bude zrovna chytat a víte to včas?
V Havířově jsem se dostal do branky na poslední chvíli a po zápase mi trenér řekl, že jsem si svým výkonem řekl o nominaci na sobotní zápas. To jsem byl samozřejmě rád. V pondělí máme trénink a tam trenéři rozhodnou, kdo bude chytat ve středu. Vše záleží na nich.

Jak jste se dnes v zápase cítil?
Cítil jsem se dobře, ale čekal jsem, že na mě půjde více střel. Kladno moc nestřílelo. Myslel jsem, že budu mít více práce. Bylo to určitě i tím, že jsem hráli dobře ve středním pásmu a dobře jsme bránili. Navíc jsme hodně hráli s pukem, soupeř nás musel faulovat a my jsme pak mohli hrát přesilovky.

Kladnu se sice přesilovky moc nedaří, ale svůj jediný gól dalo právě z početní výhody.
Pří většině přesilovek jsem neměl moc práce. Musím pochválit své spoluhráče, kteří předvedli dnes super výkon, a fakticky k ničemu jsme je nepustili.

Jako brankář můžete nejlépe zhodnotit změnu v obranné hře týmu. V čem vidíte největší pokrok oproti minulé sezoně?
Letos si obrana sedla. Obranné dvojice už jsou sehrané. Nejvíce se asi změnilo to, že obránci dávají rychle puky od hokejky, snaží se co nejdříve přihrávat volným útočníkům. Jakmile to jde, hned posílat puk dopředu a nedržet ho zbytečně v obranné třetině.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....