Banes Motor České Budějovice
19.09.2016, Filip Kortus

Manažer Jaroslav Liška hodnotí začátek sezony mládeže

Úvodní porci utkání má juniorka a dorosty za sebou, soutěž rozjeli i žáci. „Shrnu - li úvodní zápasy, jsme na tom dobře fyzicky, ale chybí nám lepší koncovka. To se dá říct prakticky u všech kategorií,“ říká manažer mládeže Motoru Jaroslav Liška.

Velmi dobře vstoupila do sezony nejstarší věková kategorie. Po šesti utkáních patří svěřencům trenérů Roba a Kupky čtvrté místo. „Juniorka zatím předvádí velmi dobré výkony, což mě mile překvapilo. Kluci hrají za tým a převádí dobré týmové výkony,“ chválil manažer mládeže Jaroslav Liška. Klíčovou oporou je zatím brankář Jiří Patera, který se v úspěšnosti brankářů drží na druhé pozici. „Před sezonou jsme přivedli Jirku Pateru ze Slavie, vrátil se Tomáš Vochozka. Je znát, že v klubu je velký zájem pracovat s nadějnými hráči,“ pokračuje Liška.

Nepříliš povedený start do sezony zažívá naopak starší dorost. O víkendu porazil Kolín v prodloužení a v sobotu prohrál na ledě Liberce. „Starší dorost je zatím za očekáváním. Přesto z vlastní zkušenosti vím, že v týmu je hodně nových kluků, kteří hrají soutěž poprvé a nemají dostatek zkušeností,“ nezoufá Liška. Táhnout tým by měl ročník 1999. „Klíčovými by měli být hráči hrající ve starším dorostu druhým rokem, ale tři máme v juniorce, tudíž tam jistá rezerva ještě je.“ Svěřence Radka Bělohlava nadále trápí koncovka, kvůli které například přišli o bod z utkání s Kolínem. „Většinu utkání jsem viděl a podle mě jsme schopni soupeře přehrát, ale nedokážeme to střelecky zúročit.“

Střídavě se daří mladšímu dorostu. V neděli přerušil sérii dvou proher a přetlačil Mladou Boleslav 3:2 díky gólu v závěru utkání. „Proti Boleslavi jsme byli lepším týmem, ale znovu nás trápila koncovka. Rozhodli jsme až brankou pět minut před koncem,“ komentoval výhru manažer českobudějovické mládeže. „V mladším dorostu chceme dát šanci převážně starším klukům, ale šanci dostávají i o rok mladší. Uvidíme, jak se složení kádru v průběhu roku vyvine,“ přemítá navrátilec z Chomutova. Cílem pro svěřence trenérů Koldy a Caldra by měl být postup do finálové skupiny mladšího dorostu.

Svou soutěž rozjely i žákovské kategorie, ta nejstarších z nich, osmá třída, prohrála v Plzni 3:7. Na západě Čech neuspěli ani mladší žáci. Dařilo se B-týmu starších žáků, kteří porazili Tábor 6:3. „Někteří starší žáci již dostávají šanci trénovat s mladším dorostem B, což je jistě pozitivní věc,“ chválí si Liška. „Šikovné kluky máme i v nižších kategoriích, uvidíme, jak se budou zlepšovat dál.“ Dvě porážky za víkend si připsal B-tým mladších žáků, když nestačil na Jihočechy z Písku a Tábora.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....