Banes Motor České Budějovice
18.09.2016, Marek Baloun

MDO: CEM - MBL 3:2 - Po dvou prohrách doma opět za tři body

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Mladší dorost od začátku zápasu utkání vedl a první třetinu měl naprosto ve svých rukou, Mladá Boleslav ale postupně domácí přehrávala a díky dvěma gólům Michaela Simona dokázala i srovnat, záhadným způsobem proměněná střela Martina Beránka tři minuty před koncem třetí třetiny ale vrátila vedení zpět na stranu Budějovic, které si ho už udržely.

Zápas začali lépe domácí, kteří kontrolovali tempo hry víceméně celou třetinu. Byli aktivnější, důrazněji napadali a těžili také z toho, že když zatlačili Mladou Boleslav do jejich obranné třetiny, hosté se trápili a situace často řešili jen vyhozením na icing a tudíž nemožnosti střídat. Skóre tak otevřeli jako první domácí, když Lukáš Škvarek už tak v dobré střelecké pozici si všiml na druhé straně Krinwalda stojícího Filipa Houdka, kterého gólman Bruslařů nečekal a proti jeho střele byl bezmocný. Za zády boleslavského gólmana svítilo už za půl minuty opět červené světlo. To totiž Jakub Čížek rozpohyboval Krinwalda natolik, že prakticky opustil branku a nechal Matěji Tomanovi, který dostal od Čížka puk celkem snadnou práci. Mladá Boleslav se pořád herně trápila, k čemuž se přidalo celkové zpomalení hry, kdy se bojovalo o puk u mantinelu a příliš akcí nevznikalo ani na jedné straně. Přesto se však hostům podařilo dvě sekundy před sirénou skórovat, když David Dobša vyhrál souboj o puk a uvolnil ho pro Michala Simona, který s ním najel před Dvořáka a prudkou střelou nad rameno do víka ho nechal bezmocného.

Do druhé třetiny hosté vlítli jako draci a najednou byl Motor ten, co byl utlačován. Boleslav byla oproti prvním dvaceti minutám mnohonásobně akčnější, úspěšně napadala a vypracovala si spoustu nebezpečných akcí těsně před gólmanem Dvořákem, který někdy s pomocí obrany, ale často taky úplně sám, musel doslova kouzlit, aby žádný puk nepřešel brankovou čáru. Motor si příliš akcí nevypěstoval a navíc začal faulovat, což přinášelo Bruslařům další šance srovnat, Roman Krinwald se ale také ve své brance příliš nenudil. Ani jeden gólman však za svoje záda nic nepustil a žádná změna se nekonala.

Třetí třetina přinesla do hry trochu dramatu. Boleslav pokračovala ve své aktivitě, zatímco Motor pořád držel své lehce pomalejší tempo. Zvýšil se ale počet akcí a šancí a pokračovalo se v trestání prohřešků proti pravidlům. To přineslo zdramatizování, když se Michal Schulz v oslabení dostal do brejku a našel Michala Simona, který Dvořáka jednoduchou střelou propálil. Už to začínalo vypadat, že zápas dospěje do prodloužení, když se najednou Martinu Beránkovi z pozice, odkud góly příliš nepadají, podařilo záhadným způsobem dostat puk do víka Krinwaldovo branky, což způsobilo výbuch euforie jak střelce samotného, tak domácích fanoušků v hledišti. Vyloučení kapitána hostí Rudolpha dvě a tři čtvrtě minuty před koncem pak znemožnilo Boleslavi sáhnout k odvolání brankáře dříve než tři sekundy před sirénou, které ale padly na souboj o puk při buly a tři body tak zdi Budvar arény neopustily

Ohlasy po zápasu

Ladislav Kolda, "HC Motor České Budějovice: Nebylo to špatné utkání, ale neprosadili jsme se střelecky. V té první třetině jsme měli dát více gólů, ten gól v poslední vteřině nám to zkomplikoval a pak nás to provázelo celý zápas."

Tomáš Černík, BK Mladá Boleslav: ,,Do utkání jsme vstoupili blbě, prohrávali jsme dva nula, vázla nám hra, jako bychom zapomněli v Boleslavi hlavu, nebyli jsme v tom zápase přítomní a bez toho se nedá vyhrát."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice