Banes Motor České Budějovice
16.09.2016, Denisa Józsová

JUN CEB - LIB 1:3 Junioři nenavázali na své dobré výkony a doma prohráli

Juniory čekal další domácí zápas, ve kterém čelili Bílým Tygrům z Liberce. Zápas to byl vyrovnaný, i když Liberečtí byli o něco lepší, a tak si připsali tři body do tabulky po výhře 3:1. Gól Motoru vstřelil Jakub Doktor.

První třetina začala ve velmi svižném tempu a hned na začátku zápasu bylo vidět po jedné velké šanci na každé straně. První z nich měl Pixa, ale nedokázal trefit puk, kdy před ním už stál jen brankáře. Druhou měli Liberečtí, ovšem výborný zákrok Patery zabránil vstřelení gólu. Poté se hra na chvíli uklidnila. V sedmé minutě se do samostatného úniku dostal Kadilák, který opouštěl trestnou lavici. Jeho bekhendový blafák Žajdlík přečetl a puk chytil. Krátce nato byl vyloučen liberecký Pokorný. Budějovičtí se snažili tlačit, ale byli to oni, kdo inkasovali. Po nezachycené přihrávce se k puku dostal Lukáš Beran, který touš prostrčil na Alberta Janeleho, a ten dokázal svou střelou překonat Pateru. Domácí se snažili o vyrovnání, ale byli to paradoxně oni, kdo málem inkasoval. Libereckým hráčům se povedlo vytvořit velký závar před budějovickou brankou, ale vše vyřešil fantastickým zákrokem Patera.

Začátek druhé části začal obrovskou šancí Šulka, který svůj nájezd nedokázal dotáhnout do vítězného konce. Jak se říká: nedáš – dostaneš. Hned z další akce skórovali Liberečtí, kdy se prosadil Jiří Benák. Tři minuty nato dokázali domácí odpovědět. Z hostujícího týmu byl vyloučen Starosta a hráči Motoru využili svou přesilovku. Po ose Tintěra – Vochozka se puk dostal k Jakubu Doktorovi, který střelou mezi betony překonal Žajdlíka. Poté se hra celkem uklidnila a byla k vidění spousta nepřesností na obou stranách. Hostům se v polovině druhé třetiny vyplatil forčeking, kdy za bránou vybojoval puk Rubeš, posunul ho na volného Matouše Bělohorského a ten svou bombou propálil vše, co stálo v cestě do brány. Do konce třetiny nebyly k vidění větší šance, ani moc střel, a tak šel Liberec do kabin s dvougólovým náskokem.

Třetí třetina začala ve svižném tempu, ale zároveň byla k vidění spousta nepřesností a také nebyla k vidění žádná nebezpečnější střela. Takto vlastně vypadal skoro celá třetí třetina, kdy hráči Motoru se nevzdávali, ale Liberečtí jim nedovolovali se dostávat do nebezpečnějších šancí. Naopak to byli oni, kteří hrozili z protiútoků. Jeden z nich měl Průžek, ale Patera ho dokázal vychytat. Místo toho, aby se domácí hráči pomalu dostávali do tlaku a snažili se alespoň vyrovnat, tak se nechali spíše vylučovat. Liberečtí byli v přesilovce velmi nebezpeční a jen díky Paterovým skvělým zákrokům nevstřelili další gól.

Ohlasy po zápasu
Luboš Rob st. (HC Motor České Budějovice): Dneska se pro nás zápas neodvíjel již od začátku dobře. Bohužel, když jsme měli dát ze dvou samostatných nájezdů minimálně jeden gól, a díky tomu bychom se dostali do vedení, tak by to pomohlo, ale my jsme to dneska neproměnili. Liberec dneska zaslouženě vyhrál, protože byl lepší.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice