Banes Motor České Budějovice
14.09.2016, Filip Kortus

Starší dorost ze čtyř zápasů vyhrál pouze jednou

Šesté místo v tabulce skupiny střed a čtyři získané body není optimální vizitka po úvodních čtyřech kolech. Starší dorost vyhrál poprvé až v minulém kole s jihočeským Pískem a navázat na první výhru bude chtít v následujících dvou zápasech. "S Kolínem chceme bodovat naplno a do Liberce nepojedeme na výlet," burcuje Vojtěch Krcho.

Nepříliš úspěšný start do sezony zažívá starší dorost. Z úvodních čtyř utkání urval čtyři body. „Začátek sezony se nám moc nevydařil, přesto jsme ve všech třech utkáních, která jsme prohráli, hráli se soupeřem vyrovnané partie,“ litoval Vojtěch Krcho, jedna z klíčových opor. „Vstup do nového ročníku jsme si jistě představovali jinak. Zatím nenaplňujeme očekávání, která jsme si předsevzali.“

Klíčovým faktorem se zdá být koncovka, která se svěřencům nové trenérské dvojice Bělohlav – Dančišin nedaří. „Neproměňujeme šance a naopak dostáváme laciné branky. Musíme to prolomit, drží se nás to už od přípravy,“ přemítá Krcho. První výhru si starší dorost připsal až v minulém kole s jihočeským Pískem. Ačkoliv byl Motor favoritem, vítězství v derby se nerodilo lehce. „Za Písek hraje několik kluků, kteří se tady nedostali do kádru, tudíž se chtěli předvést a nebylo to jednoduché. Soupeře jsme jasně přehráli a přestříleli, ale znovu jsme byli slabí v koncovce,“ mrzelo jednu z opor týmu.

Vojtěch Krcho

Výhra nad Pískem by měla být odrazovým pro družstvo ročníků 1999 a mladších. V dalším dvojutkání totiž dorostence čeká nepříjemný Kolín a doma silný Liberec. „Čekají nás dva těžké duely. Kolín sice nemá zatím ani bod, ale hraje nechutný hokej. A Liberec? Doma je velmi silný, mají v týmu spoustu šikovných hráčů,“ varuje téměř dvoumetrový útočník. Tým vedený Radkem Bělohlavem čeká další náročný víkend, při kterém už bude potřeba získat co nejvíce bodů.

Vojtěch Krcho vidí největší sílu svého týmu v kolektivu. „Máme dobrou partu, v kabině se nikdo nenudí. V týmu máme několik šikovných hráčů a výborného brankáře, který nás v těžkých chvílích dokáže podržet,“ chválí si. Vytáhlý útočník odehrál zatím všechna utkání na pozici prvního centra, čehož si prvním rokem ve starším dorostu moc cení. „Moc si toho vážím, trenéři mi dávají prostor na přesilovkách i v oslabení. O takovém ice time se mi v prvním roce za starší dorost ani nesnilo.“ Sám ale se svým výkonem v posledním odehraném utkání spokojen nebyl. „V Písku se mi nedařilo podle svých představ, takže uvidím, jak to bude dál,“ uzavírá Krcho.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....