Banes Motor České Budějovice
12.07.2016, Klub

Kanaďan Fillman už je na jihu Čech!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Natěšenost a únava. To byly dva pocity, které převládaly po příjezdu u nové kanadské akvizice Mitche Fillmana. Cesta z Kanady až do Českých Budějovic se totiž značně protáhla, a tak si šestadvacetiletý sympaťák stačil po příjezdu jen donést věci do kabiny a spěchal si odpočinout do svého nového přechodného bydliště.
Měl být na jihu Čech už zkraje června, ale po problémech s vízem se záhy s vedením klubu dohodnul, že se připojí až do přípravy na ledě, protože jinak by přijel prakticky jen týden před čtrnáctidenním volnem. "Poslední týdny jsem ještě potrénoval doma a teď už se těším na přípravu s týmem. Musím se na to ale pořádně vyspat, protože desetihodinový let se ještě o dvě hodiny protáhnul, takže jsem se po cestě moc nevyspal," vyprávěl unavený, ale spokojený kanadský bek.

Aréna v Českých Budějovicích je zatím bez ledu, ale i tak se Fillmanovi moc líbila. "Oproti Francii, kde jsem hrál loni, je to samozřejmě o úroveň jinde, moc se těším, až si tady zahraju. Dostal jsem informaci, že tady chodí obrovské návštěvy a hodně vášnivě se tu fandí, na to se moc těším," sděloval své první dojmy druhý kanadský hráč v historii klubu. 191 centimetrů vysoký obránce s vystudovaným vysokoškolským titulem v oboru business administration rozjede svůj hokejový business s mužstvem v pondělí 18. července, kdy znovu odstartuje příprava týmu pod dohledem kouče Stavjani.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....