Banes Motor České Budějovice
04.05.2016, Filip Kortus

Nouza trenér, Bláha v poli. Hokejisté Motoru se zúčastnili florbalového turnaje

Na florbalovém turnaji čtyř nejpopulárnějších sportovních klubů v Českých Budějovicích nemohl chybět výběr hokejistů. ČEZ Motor na turnaji reprezentovala šestice hráčů, ten nejzkušenější zůstal pouze v roli trenéra.

Celý exhibiční turnaj odstartovala střetnutí mladých sportovců, kde nechyběly malinké naděje. Mladí hokejisté si to rozdali se Štíry, Dynamem nebo Jihostrojem a v nabité konkurenci si vedli výborně. Při všech utkáních měli nejen skvělou podporu od fanoušků z hlediště, ale na střídačce dostávali cenné rady od zkušených hokejistů A-týmu. Do role hlavního trenéra byl pasován Tomáš Nouza. „Žáčkům jsem odtrénoval všechny zápasy a ve všech jsme vyhráli,“ culil se po utkání sympaťák, který nakonec do turnaje herně nezasáhl.


Kolem sedmé hodiny přišel na řadu hlavní program. Zápasy mužských družstev. Výběr hokejistů reprezentovali Radek Prokeš, Michal Chovan, Ján Mucha, Pavel Pýcha, Roman Vráblík a Ondřej Bláha. Již zmiňovaný Tomáš Nouza zůstal na trenérské lavičce a vedl i své spoluhráče. „Do role trenéra jsem se sám nominoval, zatím máme stoprocentní úspěšnost, asi jsem dobrý trenér,“ smál se před posledním utkáním se Štíry. A právě při zápase se Štíry jsme Tomáše Nouzu vyrušili od trénování na krátké povídání. Jenže to byla chyba. Českobudějovičtí hokejistům se bez lídra na střídačce nedařilo a museli dohánět ztrátu.

Jakmile se kanonýr s hokejkou v ruce vrátil na lavičku, hokejisté se dostali zpět do utkání a začali stav otáčet. Právě závěrečné utkání turnaje se Štíry nabídlo krásný florbal, diváci si jistě přišli na své. Po celý podvečer podporovala početná skupinka příznivců Motoru své oblíbence, za což byli po skončení turnaje sladce, i když vlastně hořce odměněni. Vyhranou cenu dvou plat piv si hokejisté nenechali pro sebe a všechny plechovky darovali svým fanouškům.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....