Banes Motor České Budějovice
24.02.2016, Filip Kortus

SDO: CEB - JIH 2:6 - Produktivnější Dukla si odvezla všechny body

Nebyli horším týmem, přesto vysoko podlehli. Starší dorost nestačil na Jihlavy, když prohrál 1:5. Domácí neproměňovali své šance, zato Jihlavští dávali góly s velkou lehkostí.

Dohrávku 12. kola nadstavby nezačal starší dorost špatně. Dostával se do koncovky častěji, Jihlava neměla moc co nabídnout. Až přišla sedmá minuta. Při jednom střídání se nechali Hadžič a Kašper vyloučit na dvě minuty a Dukle se naskytla velká možnost otevřít skóre utkání. Přesně půl minuty trvalo Dukle, než dvojnásobnou početní výhodu využila. Prosadil se nejproduktivnější hráč hostů Tomáš Mejzlík - 0:1. Hned několik šancí měli Budějovičtí na vyrovnání. V největších selhali Sigmund a Tejko.

Ve druhé třetině to byla lekce z produktivity od Jihlavských. Budějovičtí pálili šance, co to šlo, soupeř naopak velice snadno skóroval. Zákrok dne a možná i celé soutěže předvedl hostující Šťastný. Matys zakončoval do prázdné branky a Šťastný leč byl zády, skokem mu ve skórování zabránil. Druhá branka hostů přišla po polovině utkání. Rychlou kombinaci zakončil Aleš Heinrich - 0:2. V závěru třetiny Dukla skórovala ještě dvakrát a výrazně se přiblížila ke třem bodům. Nejprve se tečovanou střelou prosadil Lukáš Mareš - 0:3. Účet druhé dvacetiminutovky završil Adam Hrbatý - 0:4.

Že Jihočechům není v utkání s Jihlavou přáno, dokázal úvod třetí třetiny. Po buly nastřelil Kondelík břevno, v přesilovce rozezvonil Bláha tyč. A právě Michal Bláha zlomil Šťastného neprůstřelnost a ve 47. minutě vybojoval pro domácí první branku – 1:4. Pátou branku do sítě Motoru přidal Jiří Slabý - 1:5. S odpovědí přispěchal Miroslav Tejko - 2:5. Končenou úpravu skóre udělal poslední brankou v utkání Josef Berka - 2:6.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....