Banes Motor České Budějovice
16.02.2016, Marek Baloun

V posledním zápase základní části Motor přivítá Benátky nad Jizerou

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Že bude Motor hrát play – off je jasné, stejně tak, jako že do něj půjde nejhůře ze třetího místa. Základní část WSM ligy ale pořád má jeden zápas, který je třeba odehrát. Motor v něm bude ve středu od 17:30 hostit Benátky nad Jizerou!

O soupeři – HC Benátky nad Jizerou

Benátkám na konci základní části patří dvanáctá příčka v tabulce a toto se nezmění ani v případě výhry, kdy na Litoměřice ztrácejí jedenáct bodů, a ani při případné prohře na ledě Budvar arény, protože oproti Mostu mají náskok sedmi bodů. Je tak jisté, že do play-off nezasáhnou a budou bojovat o udržení.

To jim ovšem moc elánu nebere. V posledním zápase porazily na samostatné nájezdy samotného lídra ligy, Kladno, předtím svedly sice neúspěšný, ale zajímavý boj v Přerově. Trápí je ale odchody hráčů. Obránce Michal Plutnar a gólman Jiří Stejskal budou na zbytek sezóny v Liberci, další gólman Vladislav Habal byl přesunut do Litoměřic a aby toho nebylo málo, další gólman Jan Lukáš odchází s hostování ve Spartě do Znojma.

Ze tří vzájemných zápasů s Motorem Benátky vyhrály dvakrát. Poprvé sice Budějovice rozstřílely Benátky 1:4, zápas byl ale kvůli neoprávněnému startu Martina Semráda kontumován na 5:0. Druhý zápas už tým z pod Černé věže vyhrál 4:1. Třetí pak stejným poměrem 4:1 šel do kapsy Benátkám.

51. kolo: BENÁTKY NAD JIZEROU – KLADNO 3:2sn

Branky a nahrávky: 22. Havlín (Plodek, Hrníčko), 52. Hlaváč (Kajínek, Lakatoš), rozhodující samostatný nájezd Hlaváč - 36. Ternavsky (Dvořáček, Ptáček), 50. Kindl (Stach).

Sestava:Novotný - Plutnar, Havlín, Kurka, Kajínek, Pabiška, Ulrych – Jonák, Černoch, Pletka – Rys, Lakatoš, Hlaváč – Hrníčko, Plodek, Víšek – Ordoš, Špaček, Dlouhý.


52. kolo

ČEZ Motor České Budějovice
-
HC Benátky nad Jizerou

středa 17. 2. 2016, 17:30
Budvar aréna

Z jižních Čech

Motoru se v poslední době nedaří najít to kouzlo, díky kterému vyhrával zápasy a ještě soupeře rozstřílel. Z posledních pěti zápasů vyhrál dva, a to proti Třebíči a Kladnu. Zbylé zápasy proti Přerovu, Mostu a Jihlavě prohrál stejným poměrem 2:4. Motor má blízko k udržení druhého místa, k tomu, aby si udržel Jihlavu za zády v případě její výhry v posledním kole, musí proti Benátkám jakkoliv bodovat.

Českobudějovičtí jsou doma nesmírně silní, v tabulce z domácích zápasů jsou nejúspěšnější v celé lize. Vyhrát a udělat tříbodovou tečku za základní částí budou chtít i přesto, že mají kolem desítky zraněných hráčů základního kádru. Proti Benátkám se však vrátí do sestavy bek Jakub Suchánek, blízko ke startu je i další obránce Ján Mucha.

Statistiky

ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

Nejproduktivnější hráč: Josef Straka - 53 bodů (4. v lize)
Nejlepší střelec: Tomáš Nouza – 24 gólů (6. v lize)
Nejlepší nahrávač: Josef Straka – 33 asistencí (3. v lize)
Nejproduktivnější obránce: Jakub Suchánek – 19 bodů (10. v lize)
Nejtrestanější hráč: Jakub Suchánek – 81 trestných minut (17. v lize)
Nejlepší procento úspěšnosti: David Gába – 93,09 % (4. v lize)
Nejméně obdržených branek na zápas: David Gába - 2,27 (3. v lize)

HC BENÁTKY NAD JIZEROU

Nejproduktivnější hráč: Jan Plodek - 24 bodů (70. v lize)
Nejlepší střelec: Jan Ordoš - 11 gólů (53. v lize)
Nejlepší nahrávač: Jan Plodek - 17 asistencí (55. v lize)
Nejproduktivnější obránce: Jiří Říha - 28 bodů (28. v lize)
Nejtrestanější hráč: Brendon Nash – 85 trestných minut (2. v lize)
Nejlepší procento úspěšnosti:David Vacek - 100,00% (18. v lize)
Nejméně obdržených branek na zápas: David Vacek - 0,00 (18. v lize)
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....