Banes Motor České Budějovice
06.02.2016, Matěj Mayer

CEB–PRE 2:4 – Jihočeši ani napočtvrté nestačili na Přerov

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Motor v letošním ročníku platí za nejlepší celek na domácím stadionu, přesto se nováčkovi druhé nejvyšší soutěže povedlo už podruhé vyloupit Budvar arénu! Klíčem k úspěchu Zubrů byly hned tři branky v rozmezí 1:25 ze druhé třetiny, na které nenašel Motor odpověď. Velký problém dělal také gólman Klimeš, na jehož našli domácí recept až v 52. minutě. Jihočeši si tedy nenapravili reputaci a ani na čtvrtý pokus proti Přerov nebodovali.

Motor začal první třetinu ve svižném tempu a již v sedmnácté vteřině si dokázal vytvořit velkou šanci. Bohužel pro domácí nedokázal Pajič dorazit puk do prázdné brány. Do další velké příležitosti se dostali opět domácí v páté minutě. Josef Mikyska chytře nahodil puk na hostující bránu a Lukáš Žálčík dokázal puk tečovat, ale Klimeš prokázal dobrý postřeh a kotouč vyrazil. Poté se hra vyrovnala a i Přerov měl své šance. Největší šanci měli hosté ve dvanácté minutě. Petr Mrázek se řítil sám na gólmana, ale byl při svém průniku faulován. Nenásledovalo nic jiného než trestné střílení. Při nájezdu se pokoušel Bláha puk vypíchnout, což se mu nepodařilo, ale Mrázek nedokázal kotouč zasunout do odkryté klece. Další obrovská šance se naskytla k vidění o pouhou minutu později a na svědomí ji měl domácí tým. Lukáš Žálčík se prohnal po levé straně a předložil puk volnému Babkovi, který vypálil tvrdě z mezikruží. Hostující gólman předvedl výborný zákrok a puk betonem poslal mimo tři tyče. Hra se poté vyrovnala a šance byly k vidění na obou stranách, ovšem skóre se po celou třetinu nezměnilo, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

O první přestávce byl k vidění málo vídaný program. Byl jím svatební obřad. Své ANO si řekli Miloslav Přistoupil a Jana Přistoupilová – Kučerová. Jejich obřadu přihlížela plná Budvar aréna.

Druhou část začali lépe Přerovští. Minutu a půl po začátku druhé části jeli dva na jednoho, ale gólman Bláha se stihl skvěle přesunout. O chvíli později byli vyloučeni Vágner (Přerov) a Marek (ČEZ Motor) za hrubost. Budějovičtí šli o chvilku později do tří, když Suchánek oslabil svůj tým. Hostující tým dokázal početní výhodu využít. Gólman Bláha ztratil při jednom ze svých zákroků hůl. Svou mu půjčil Vráblík, ale puk se dostal k Tomáši Sýkorovi, kterého měl hlídat právě Vráblík. Pro Sýkoru nebyl problém dostat puk do odkryté klece. Nepříjemnou situaci mohli vidět diváci v Budvar aréně. Kuchejda se natlačil před hostující bránu, kde se srazil s gólmanem Přerova a nepříjemně přilehl nohu přerovskému obránci Klimešovi, ale oba hostující hráči pokračovali ve hře. Velkou šanci dostali domácí k vyrovnání, když hráli přesilovku pět na tři, ovšem nedokázali ji využít. Budějovičtí vypálili mnoho střel, ale ani jedna z nich neskončila v brance, především díky skvělému Klimešovi. Obrovskou šanci mě Lukáš Žálčík, ale jeho prudká střela skončila pouze na tyči. Co se nepovedlo na straně jedné, povedlo se na druhé. Přerovští dokázali využít přesilovku, když Mirek Sikora přesnou střelou k tyči nedal gólmanovi šanci. Další gól jsme mohli vidět o minutu později znovu v domácí síti. Přerov nedal nádhernou kombinací budějovické obraně šanci. Na konci samotné akce stál Tadeáš Král, který doklepával puk do prázdné brány. Další gól v domácí síti jsme viděli o pouhých osmnáct sekund později, kdy puk do brány dorážel Filip Stoklasa. Do konce třetiny jsme gól už neviděli, a pro domácí tak skončila třetina hrůzy.

Třetí třetina začal tlakem Motoru, který měl k dispozici přesilovku pět na tři, ale nabídnutou šanci nevyužil. Během prvních pěti minut bylo k vidění několik vyloučení, ovšem žádné z nich nebylo potrestáno. První gól domácích vstřelil Josef Mikyska, který šikovně tečoval střelu Tomáše Nouzy. Budějovičtí se pokusili ještě zápas zdramatizovat. Další branku vstřelil Tomáš Nouza, který puk tečoval do brány. Motor se ještě snažil vyrovnat, ale se stavem už nic nedokázal udělat.

Ohlasy po zápasu

Radek Bělohlav (ČEZ Motor České Budějovice): Na soupeře, který nás třikrát v sezoně porazil, jsme se samozřejmě připravovali. A to se vyplatilo, v první i ve druhé třetině jsme měli tlak zvýrazněný mnoha střelami. Když ale proti nám stojí takový gólman jako Klimeš, ani šedesát pokusů nestačí. S krvavýma očima se vyhrát nedá, navíc jsme dělali osobní chyby. Nemůžeme dostat dva góly do prázdné. Třetí třetinu jsme odmakali, ale gólman pokračoval ve své fazóně a svou ztrátu jsme už nezvládli dohnat.

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Věděli jsme, že domácí nás budou chtít poprvé v sezoně porazit. Úvod utkání tomu nasvědčoval a dostali jsme se pod tlak. Důležité bylo, že nějakých sedm nebo osm minut jsme přežili zejména díky Klimešovi, který nás celý zápas držel nad vodou. Od konce první třetiny jsme byli domácím vyrovnaným soupeřem. Jak nám poslední dobou nevycházely, tentokrát jsme si přesilovými situacemi pomohli. A právě to se ukázalo jako rozhodující náskok. Ve třetí dvacetiminutovce jsme se snažili své výrazné vedení uhlídat. Chlapci si zaslouží absolutorium, splnili všechno, co jsme si před zápase řekli, do puntíku. Soupeři přeji v play-off hodně štěstí.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice